Home 5 Babykamer 5 De babykamer inrichten, aan deze tips heb je echt wat!

De babykamer inrichten, aan deze tips heb je echt wat!

Met een baby op komst heb je heel wat uit te zoeken. Niet alleen de naam maar ook op welke manieren hoe je je kleintje gaat vervoeren en de babykamer natuurlijk. Een babykamer inrichten is een van de leukste dingen maar het kan ook stressvol zijn. Wat heb je nu echt nodig en wat niet? En hoe kun je ook nog een beetje je eigen ruimte houden? Letterlijk maar ook figuurlijk. Met deze tips weet je snel waar je prioriteiten liggen.

Goed is goed genoeg

Ook al laten verkopers in winkels je anders denken, in principe hebben baby’s niet veel nodig. In de eerste maanden draait het vooral aandacht en liefde. En natuurlijk grootmoeders drie R’s; rust, reinheid en regelmaat. Want of je baby in een heel trendy kamertje ligt met dure meubeltjes of in een goedkopere variant, of het kamertje wit, roze, blauw of groen is, het maakt je kleintje niet uit. Wat hem/haar wel uitmaakt is of jij wel rust hebt. Een stressvolle mama, daar worden baby’s niet zo gelukkig van. Bij het inrichten kun je dus er van uit gaan dat je het vooral voor jezelf doet. Doe daarom  waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. Daar heeft je kindje namelijk wel veel plezier van.

Mooi kan ook functioneel zijn

Met een baby op komst is, krijg je met veel kosten te maken. Het inrichten van de babykamer is daar een goed voorbeeld van. Daarom is het verstandig om meubeltjes te kiezen die mooi en functioneel tegelijk zijn. Echte babymeubels gaan na een paar jaar het kamertje uit. Misschien gebruik je ze nog voor een broertje of zusje maar daarna is alles te klein. Wil je dat niet, zoek dan meubels uit die later een andere functie kunnen krijgen? Een neutrale of overschilderbare commode kan later bijvoorbeeld dienst doen als ladekast voor kleding of speelgoed. De babytouch geef je dan met leuke accessoires. Zo kun je het kamertje makkelijk aanpassen als kleine meisjes en jongetjes wat groter worden.

Investeren in wat wel nodig is

Of je een dure luieremmer koopt geheel in stijl, een hele goedkoper maakt in principe niet zoveel uit. Investeer liever in wat wel nuttig is. Zoals een goede tas. Om je zelf figuurlijk wat meer ruimte te geven en niet alleen maar mama te zijn, koop je het beste twee tassen. Voor alles wat met de baby te maken heeft kies je een luiertas of een mooie kapten and son rugzak. Voor je eigen spulletjes koop je een andere mooie tas. Ga je regelmatig met de kinderwagen op pad, dan kan een heuptasje ook makkelijk zijn. Zo draag je je portemonnee altijd veilig dichtbij je terwijl je je handen voor je kleintje vrij houdt.

Links of rechts? 

Je staat er misschien niet bij stil, maar waar je de planken ophangt voor alle spullen die je bij verschonen gebruikt of waar de kast staat, is heel belangrijp. Let er daarbij op of je links- of rechtshandig bent. Een handige routing helpt de nodige stress voorkomen. Door vooraf de (nog niet helemaal ingerichte) kamer in te lopen en te oefenen dat je je baby gaat verschonen, merk je snel waar de spullen moeten staan zodat je ze makkelijk kunt pakken en toch tegelijkertijd één hand op de commode kunt houden.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10