Home 5 Babynamen 5 De leukste ‘groene’ babynamen

De leukste ‘groene’ babynamen

Ben jij een natuurmens? En vind je duurzaamheid belangrijk? Denk er dan eens over na om jouw baby een ‘groene’ naam te geven. Veel van deze namen zijn klassiekers, maar er komen ook steeds meer namen bij. Zie jij een ecovriendelijke naam voor je baby ook wel zitten? Wij vertellen je waarom een groene naam zo leuk is en we sommen de mooiste namen op.

Waarom zijn ecovriendelijke namen zo leuk?

Als je veel met de natuur hebt, behoeft deze vraag weinig uitleg. De natuur is supermooi en hoe leuk is het als je jouw kind kunt vernoemen naar je favoriete bloem, boom, steen of element? Daarnaast kun je jouw kindje vernoemen naar je favoriete landschap. Denk aan Kai, wat oceaan of schelp betekent. Of de prachtige naam Savannah, wat savanne betekent. Bovendien is het een prachtige herinnering voor zowel jou als je kind om goed voor de natuur te zorgen. De goedkoopste energieleverancier met groene stroom vinden, zonnepanelen plaatsen, regenwater opvangen en groene daken plaatsen: de naam van je kindje zorgt ervoor dat je nooit zult vergeten hoe dierbaar de natuur is en dat we met z’n allen moeten verduurzamen.

Oliver

De naam Oliver is een oude bekende en is afgeleid van de olijfboom. Dit is een prachtige optie die in de smaak valt bij ouders die liever geen excentrieke naam kiezen, maar toch een groen tintje aan hun kind willen meegeven. Oliver is natuurlijk een jongensnaam, maar Olive of Olivia, een naam die in de top 20 namen van 2016 stond, is een prachtige vrouwelijke variant. Bovendien kun je alle drie de namen leuk afkorten tot Ollie.

Jasper

Nog een klassieke naam. Deze jongensnaam komt van de gelijknamige edelsteen, die zowel, groen, geel, rood, blauw als bruin kan zijn. Het is een stoere naam die het goed doet in Nederland.

Heath

Heath is in Nederland een vrij onbekende jongensnaam, maar is in Engeland en Amerika een klassieke naam (Heathcliff) die in een nieuw jasje is gestoken. Het is afkomstig van Heather, dat heide betekent. Een zeer unieke naam, zeker in Nederland, maar je zou er als ouder zomaar een babynaamtrend mee kunnen starten.

Luna

Dit is toch wel één van de meest bekende meisjesnamen in Nederland en wordt vaak gegeven zonder stil te staan bij het ecologische aspect van de naam. Waar zouden wij immers zijn op onze planeet als we geen Luna (Latijn voor maan) hadden?

Amaryllis

De Amaryllis is een bloem die tot de narcissenfamilie behoort. Deze groene naam is zeer uniek, maar rolt makkelijk van je tong. Bovendien zou je het kunnen afkorten tot Amy, Mary/Marie of Lis. Het biedt dus heel veel mogelijkheden.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10