Home 5 Babynamen 5 Deze celebs gaven hun kind wel erg bijzondere babynamen

Deze celebs gaven hun kind wel erg bijzondere babynamen

Een mooie babynaam verzinnen kan best lastig zijn. De kans is groot dat je baby een naam krijgt die erg populair is. Daarmee is de naam weinig uniek, maar dat is vaak geen probleem. Want er zijn ook heel wat grote sterren op onze wereld die hun kinderen de meest opmerkelijke babynamen geven. Dat hoort bij een trend; steeds meer ouders kiezen voor een creatieve babynaam. Zo’n naam wordt vaak zelf verzonnen. Meestal gaat het om samentrekkingen van twee of drie babynamen, of wordt het helemaal zelf verzonnen. Let maar eens op deze voorbeelden.

 

Opmerkelijke babynamen

Als je op zoek bent naar een bijzondere babynaam, kun je eens kijken wat de bekende acteurs, zangers en influencers op de wereld bedacht hebben. Er zijn al heel wat celebs in het nieuws gekomen met hun bijzondere keuze voor een babynaam. Zo lopen er inmiddels kinderen rond met namen als ‘Blue-Ivy’, ‘Suri’ en ‘Manroe’. Maar er zijn nog meer opvallende namen.

 

Kylie Jenner & Travis Scott

Kylie Jenner & Travis Scott hebben er bijna een traditie van gemaakt om hun kinderen bijzondere namen te geven. Het eerste kindje heet ‘Stormi’ en dat is al redelijk bijzonder. Dit jaar kreeg Kylie nog een kind en zij en Travis besloten het kindje ‘Wolf Webster’ te noemen. Het is een relatief unieke naam. De hele familie Kardashian is niet vies van een bijzondere naamkeuze. Zo besloot Khloé Kardashian haar kindje ‘True’ te noemen. Daarnaast kwam Kourtney Kardashian met de naam ‘Reign’. De kids van Kim en Kanye heten onder meer ‘North’, ‘Saint’, ‘Chicago’ en ‘Psalm’. Het zal nog een hele kluif zijn geweest om de leukste babykaartjes met die namen te vinden. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook zelf babynamen op geboortekaartjes laten zetten. En ook mooi om te weten, is dat je er dan vaak gewoon een (kort) geboortegedichtje bij kunt laten zetten, om het kaartje tot een mooi geheel te maken.

 

Amber Heard

In de zomer van 2021 werd Amber Heard, de bekende ex van Johnny Depp, voor het eerst moeder. Het kind werd geboren aan de hand van een draagmoeder en de vader is onbekend. Het kindje kreeg de naam ‘Oonagh Paige’, een prachtige naam die we niet vaak eerder hebben gehoord.

 

Scarlett Johansson en Colin Jost

Scarlett Johansson is misschien wel een van de meest begeerde vrouwen, ook al is ze al jaren samen met Colin Jost. De twee hebben wellicht een mooie verbintenis met de ruimte. Zo kreeg het meisje dat in 2021 werd geboren de naam ‘Cosmo’. Johansson werd niet voor het eerst moeder; ze had al een 7-jarige dochter met haar ex. Dat kindje kreeg een minder unieke naam; Rose Dorothy. Hoewel het voor Nederlandse begrippen wel weer uniek is. De laatste jaren zijn er wel meer babynamen die naar de ruimte verwijzen. Andere beroemdheden kozen bijvoorbeeld voor ‘Rocket’, ‘Gravity’ en ‘Moon Unit.’

 

Elon Musk en Grime

We kunnen het rijtje niet afsluiten zonder Elon Musk te noemen. Hij en zijn partner Grimes zijn de absolute koning en koningin van de babynamen. Hun kindje kreeg binnen een paar maanden al drie verschillende namen. Het kindje mocht geen X AE A-12 heten. Daarna werd ook X AE-XII afgekeurd. De spelling werd afgekeurd, omdat de letters samen niet voorkomen in het alfabet. Inmiddels heet het kindje nu X AE-A XII in normale letters. De ‘AE’ staat voor ‘kunstmatige intelligentie.’ Dat zal vast een bijzonder geboortekaartje zijn geweest!

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10