Home 5 Trends 5 Leuke zintuiglijke activiteiten voor vaders en hun kinderen

Leuke zintuiglijke activiteiten voor vaders en hun kinderen

Ter ere van Vaderdag kijken we naar vijf leuke zintuiglijke activiteiten voor vaders en hun kleintjes. Binnen, buiten, met andere mensen of één op één: het allerbelangrijkste is dat kinderen genieten van het gezelschap van hun vader. Je vindt hier een aantal bekende favorieten, maar je zult zien dat we ze hebben bijgewerkt voor optimaal zintuiglijk succes.

Een speciale opmerking voor alleenstaande moeders. Deze spellen zijn net zo leuk met mama, grote  broer, oma of opa, tante of oom. Dus breng het hele gezin bij elkaar en beleef een geweldige tijd.

Verstoppertje spelen

Verstoppertje spelen is een klassieker, en wordt alleen maar beter gemaakt dankzij de betrokkenheid van een lieve oude vader. Er zijn een paar redenen waarom verstoppertje spelen aantrekkelijk is voor kleine kinderen. Vooral vanwege de beperkte sociale interactie en het relatief rustige karakter van het spel. In plaats van te worden overspoeld met harde geluiden of agressieve aanrakingen. De kinderen kunnen met verstoppertje probleemoplossend vermogen en creativiteit gebruiken om een goede geheime plek te vinden. Vervolgens mogen ze stil en rustig blijven terwijl ze wachten.

Veel kinderen houden van verstoppertje, maar er is iets speciaals aan spelen met een ouder. Het vinden van een goede plek om te verstoppen geeft kinderen een gevoel van trots en prestatie. En het spel biedt een geweldige kans om een band op te bouwen.

Overweeg een paar aanpassingen te maken voor jouw kinderen:

 • Wijs op schuilplaatsen of gebieden die niet toegankelijk zijn omdat ze niet veilig zijn
 • Geef jouw kind een speeltje om mee te spelen terwijl hij zich verstopt
 • Spreek af dat je niet gaat schreeuwen of elkaar bang maakt als iemand wordt gevonden
 • Zorg voor een vaste zin als iemand niet gevonden kan worden, zoals “kom naar buiten, kom naar buiten waar je ook bent”

Sensorische bakken verkennen in papa-stijl

Het maken en verkennen van sensorische bakken is een geweldige manier voor vaders en kinderen om een band op te bouwen. Bovendien heb je waarschijnlijk al alles wat je nodig hebt voor deze leuke activiteit.

Sensorische bakken maken:

 • Kies meerdere containers als bakken. Grotere containers zijn beter, zodat jij en je kinderen echt vrij kunnen rondsnuffelen. Containers die werken zijn onder meer grote voedselopslagcontainers, plastic containers van het braadpantype, enz.
 • Kies de inhoud van jouw sensorische bak. Inhoudsideeën omvatten voedselproducten zoals zout, ongekookte pasta, rijst of bonen, en non-foodproducten zoals knikkers, ‘slijm’ of gladde kiezelstenen en stenen.
 • Gereedschap toevoegen. Rondkijken in de sensorische bakken is leuk, maar scheppen, gieten en roeren is waar de echte opwinding zit. Voeg hulpmiddelen toe zoals maatbekers, lepels, trechters en potten om het meeste uit deze zintuiglijke ervaring te halen
 • Speel. Duik erin, geniet van de verschillende texturen, voel het gewicht en de verschillende sensaties. En geef jouw kind het voorbeeld dat verschillende voedingsmiddelen en voorwerpen ontdekt en genoten moeten worden.

Door papa gehoste filmavond

Filmavond met papa is de beste. Ontspan na een bijzondere Vaderdag door samen met jouw kinderen naar een familie- of vaderfilm te kijken. Pop wat popcorn, pak je favoriete verzwaringsdeken en vergeet de knuffels en knuffels niet.

Enkele van onze favoriete ‘Family Night’-films zijn:

 • De Toy Story-serie
 • Terug naar huis: de ongelooflijke reis
 • Star Wars-saga
 • De Muppet-films
 • De LEGO-film
 • Papadagopvang
 • Nemo vinden
 • Bevroren
 • COCO
 • Het land vóór de tijd
 • Het geheime leven van huisdieren
 • Dapper

Welke film je ook kiest, het allerbelangrijkste is tijd doorbrengen met jouw kind. Ze zullen jou meer herinneren dan het verhaal. Dus dim de lichten, smeer de popcorn in en geniet van een onvergetelijke filmavond, in papa-stijl!

Conclusie: leuke zintuiglijke activiteiten voor vaders en hun kinderen

Uiteindelijk is tijd doorbrengen met papa zijn eigen beloning. De details zijn minder belangrijk dan de mogelijkheid om contact te maken en te laten zien dat je om iemand geeft. Wij groeten alle geweldige vaders die er zijn; onze petje af voor jou. En voor alle alleenstaande moeders die alles onder controle hebben: we hopen dat jij ook van deze activiteiten geniet.

Na alle uitputtende activiteiten is het voor de pappa’s en de mamma’s tijd voor volwassen ontspanning. En dan bedoelen we natuurlijk met ideal casino.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10