Home 5 Algemeen 5 Poppenmoeders en kleine prinsessen

Poppenmoeders en kleine prinsessen

Kinderen doen van nature graag alles na. En kleine meisjes al helemaal. Zie je je kindje de pop wiegen of hoor je haar een opmerking maken? Dan weet je vast snel wat jij ‘goed’ en ‘iets minder’ doet in je voorbeeldrol. Ook oma, grotere zussen of nichtjes en vriendinnetjes spelen een rol in de opvoeding.

Waar je kindje graag mee speelt of wat het graag doet, heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Trek je er graag samen met je dochter op de fiets op uit, dan zal ze popelen om zelf te willen leren fietsen. En dat is goed nieuws want fietsen is heel gezond en zorgt voor een goede weerstand. Daarnaast is het een van de dingen die eigenlijk wel bij de opvoeding hoort, net als leren lopen en praten.

Nu je waarschijnlijk veel thuiswerkt en dus thuis bent, zie sneller waar je kindje aan toe is. En ook de lente speelt hier een rol in, net als de Coronacrisis. Nu jij, maar ook je kind, veel gebonden zijn (geweest) aan huis, is het goed om buiten te zijn en zo veel mogelijk buitenlucht en zonlicht op te vangen.

De paden op de lanen in..

En wat is er leuker dan je kindje daarbij stimuleren met een nieuwe fiets. Zo’n kinderfiets die helemaal bij haar past. Online is er keuze genoeg. Voor echte poppenmoeders zijn er mooie fietsjes met mandjes voorop zodat haar ‘kindje’ ook mee kan. Zo lijkt ze precies op mama. En voor de kleine prinsesjes zijn er fietsjes in lieve zachte pastelkleuren, uni of met bloemetjes. Voor de stoere meiden kies je een meisjesfiets in juist hele vrolijke of felle kleuren. Met of zonder zijwieltjes, je hebt alle keuze.

Als leidraad kun je aanhouden dat een meisjesfiets 16 inch geschikt is voor tot 4 tot 6 jaar. Is je dochter groter of juist kleiner, pas dan het formaat aan. Belangrijk is om altijd goed te kijken dat je je dochter als ze op het zadel zit, nog met platte voet op de grond kan. Dat is niet alleen veilig maar geeft haar ook meer zelfvertrouwen. Lukt dit niet, begin dan eerst met een kleinere formaatje.

Klein geleerd…

De mooie lente maanden lenen zich er natuurlijk perfect voor om er samen met je dochter er op uit te trekken. Heerlijk in het zonnetje en lekker buiten is gezond voor je en er is genoeg te zien. Bloemen die opkomen, bomen in het blad en misschien zie je nog wel lammetjes in de wei.

En wist je dat bij fietsen je huid een gezonde hoeveelheid natuurlijke zonlicht opvangt? Dit zonlicht is voor je lichaam belangrijk zodat het voldoende vitamine D aan kan maken. Daarnaast zorgt de buitenlucht er ook voor dat je lichaam en je geest de kans krijgen om te ontspannen. Zo komt endorfine vrij, het gelukshormoon, en gaat de hoeveelheid cortisol juist omlaag. Zo voel je je niet alleen beter maar ervaar je direct ook minder stress. Goed nieuws in deze Corona tijd.  Denk er wel om dat je je goed en regelmatig insmeert, ook in de schaduw! Want in alles geldt dat jij het grote voorbeeld bent.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10