Home 5 Jongensnamen 5 Marokkaanse jongensnamen

Marokkaanse jongensnamen

Op zoek naar Marokkaanse jongensnamen en babynamen? Bekijk ons overzicht van Marokkaanse babynamen en vind nu de jongensnaam voor jouw baby.

Onderstaande Marokkaanse jongensnamen werden gedurende de laatste jaren werkelijk aan in Nederland geboren baby’s gegeven. Om het makkelijk te maken, staan alle Marokkaanse jongensnamen op alfabetische volgorde.

 

De populairste Marokkaanse babynamen voor jongens:

De populairste Marokkaanse babynamen voor jongens

Depositphotos

In Nederland zijn de populairste Marokkaanse babynamen voor jongens Mohamed, Adam en Youssef. Deze namen zijn afgeleid van de islamitische profeet Mohamed, de eerste mens Adam en de profeet Youssef.

De naam Mohamed is bijzonder populair onder Marokkaanse jongens in Nederland en is tevens een veelvoorkomende naam in veel andere islamitische landen. Adam is ook een naam die veel voorkomt onder Marokkaanse jongens in Nederland, en staat voor de eerste mens die volgens de islamitische leer op aarde is geschapen.

Youssef is een naam die afkomstig is uit het Arabisch en staat voor “God zal verhogen”. Deze naam komt vaak voor onder Marokkaanse jongens in Nederland en is een populair alternatief voor de naam Joseph.

In Nederland zijn deze drie namen de populairste onder Marokkaanse jongens, en staan ze bekend om hun islamitische oorsprong en betekenis.

Marokkaanse jongensnamen

Op zoek naar een mooie babynaam?

Lees dan 'Babynamenboek' van Denise Bos, met meer dan 10.000 leuke, verassende, inspirerende en mooie jongens- en meisjesnamen.