Home 5 Baby Dump

Baby Dump

De komst van een baby betekent niet alleen een grote verandering in het dagelijkse leven, maar ook een flinke verandering in de woning. Het interieur wordt ineens aangevuld met alle mogelijke babyspullen, om van de inrichting van een heuse kinderkamer nog maar te zwijgen. Wat is er allemaal nodig en waar haal je dat vandaan? Er is een compleet online aanbod te zien op Babydump, maar leuker is het om er fysiek te gaan shoppen. Er zijn veertien filialen in Nederland. 

Je kunt je geluk niet op als je een kindje verwacht en verheugt je al op die nieuwe rol als ouder. Alleen nog even een paar spulletjes voor de kleine in huis halen. Wie meent er met een kinderbedje en een kinderwagen te zijn, komt er al snel achter dat dat een illusie is. Naast de dagelijkse berg luiers komen er een box, commode, autostoeltje, badje, babyfoon, slaapzak, kinderstoeltje, traphekje, loopstoel, buggy en speelgoed, heel veel speelgoed het huis binnen.

Je kon niet vermoeden dat zo’n snelgroeiende kleine dreumes zoveel spullen nodig heeft. Maar het is ook leuk en menig jonge ouder leeft zich uit op de inrichting van de kinderkamer en vult de kast met babykleertjes. Rompertjes in alle mogelijke maten en kleuren en de hoeveelheid babyleggings, t-shirtjes, vestjes en jasjes, sokjes en schoentjes begint ook al snel op te lopen.

Bij Babydump krijg je het totale productoverzicht voorgeschoteld 

Het is veel, maar ook vaak geweldig leuk om als jonge ouders de eerste babygarderobe aan te schaffen en een keuze te maken voor meubeltjes voor in de babykamer. Er komt echter nog zoveel meer bij kijken zoals allerlei spullen om met de kleine naar buiten te gaan, of dat nu met de auto, de fiets of wandelend met de kinderwagen of draagzak is. Dan is er nog de inhoud van de luiertas met behalve luiers ook extra kleding, flesjes, speentjes, knuffeltjes en ga zo maar door. Kortom; kinderen vragen om geheel nieuwe inrichting en garderobe.

In het begin is het shoppen nog leuk, maar op een gegeven moment voelen veel ouders in spé de behoefte om de aankoop bij een en dezelfde winkel te kunnen doen. Scheelt tijd en zeker ook geld. Een winkel als Babydump biedt alles wat je in huis moet hebben voordat de baby komt. Bovendien weet je dan direct zeker dat je alle noodzakelijke spulletjes hebt, want je krijgt er als het ware het totale productoverzicht voorgeschoteld.

Assortiment Babydump is afgelopen jaren flink verbreed

Babydump heeft de afgelopen jaren het assortiment flink verbreed en dat is niet voor niets. Het heeft te maken met een afnemend aantal kinderen dat wordt geboren. Met een verbreding van het assortiment wil de FTH Groep, de eigenaar van Babydump, de daling van het volume aan babyproducten opvangen.

Babydump werd drie jaar geleden overgenomen door de investeringsmaatschappij FTH Groep. Samen met Babypark babyspeciaalzaken en de veertien Babydump vestigingen in Nederland en twee in België is de maatschappij een grote speler op de babymarkt geworden als fysieke en online aanbieder van babyproducten.

De FTH Groep wordt geleid door de familie Timmer en is actief in verschillende branches zoals retail, food, bouw en real estate. De formules van Babypark en Babydump blijven naast elkaar bestaan. Baby-Dump voor het ‘midden/lage’ en Babypark voor het ‘midden/hoge’ segment.

Babydump eigenaren: “Mensen nemen de tijd voor aankopen voor het eerste kind”

Beide bedrijfsketens zien het kanaal van de fysieke winkel weer sterker worden. Zij menen dat consumenten zien dat winkels wat toevoegen. “Wij geloven heel sterk in de combinatie online en offline, de clicks en de bricks,” zo melden de eigenaren. “Niet voor niets heeft Babypark de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zijn winkels met shop-in-shop voor een grotere merk- en klantbeleving. In Nederland vindt de consument het nog de moeite waard om een babyspeciaalzaak te bezoeken. Zoals de aankopen voor een eerste kind, dat is toch een traject waarvoor mensen de tijd willen nemen,” aldus Arie Timmer die samen met zijn broer Henk de scepter zwaait.

Het neemt niet weg dat de markt de laatste jaren enorm is veranderd, ten gevolge van het aantal kinderen dat in Nederland wordt geboren. Dat aantal schommelt tussen de 160 en 210 duizend per jaar, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de loop der jaren is er een daling zichtbaar en worden er in ons land steeds minder kinderen geboren. Volgens het CBS ging het in 2010 nog om 184 duizend kinderen, in 2018 was dat aantal gedaald tot 169 duizend. De oorzaak moet gezocht worden in het stijgend aantal studerende twintigers. Deze jongvolwassenen kiezen tijdens hun studie niet voor kinderen, in tegenstelling tot jongeren die al klaar zijn met hun opleiding en een baan hebben.

Uit onderzoek blijkt ook het aantal vrouwen dat in 2018 een flexibel contract had hoger dan in 2010. Dat scheelt maar liefst ruim zes procent. Het betreft vooral vrouwen jonger dan dertig jaar.  De onzekerheid van een flexcontract ten opzichte van een vast contract zorgt ervoor dat vrouwen minder snel voor een kind kiezen. Flexwerk kan bovendien ook invloed hebben op de keuze die mannen maken om vader te worden. Ook dat wordt vanwege het ontbreken van een vast contract regelmatig uitgesteld.

 

Van het praktische traphekje tot de rompertjes kun je bij Babydump terecht

Het gemiddeld aantal kinderen per vrouw is in de vorige eeuw sterk gedaald. Het aantal daalde van 4,5 in 1900 naar rond de 1,7 aan het begin van deze eeuw. Grote gezinnen zijn tegenwoordig een uitzondering, en het aantal geboorten bevindt zich met de eerdergenoemde getallen al enige tijd onder het niveau waarop de bevolking zichzelf op den duur kan vervangen. In dat geval gaat het om 2,1 kinderen per vrouw.

Desalniettemin blijft het noodzakelijk om voor de eerstgeborene een volledige garderobe, accessoires en meubilair aan te schaffen. Dit zal nooit verdwijnen en aangezien kinderen in onze maatschappij flink meetellen, wordt er heel wat in geïnvesteerd. Wie een eerste kindje verwacht, kan in de meeste gevallen niet wachten om helemaal los te gaan en te gaan shoppen. Van het eerste rompertje tot dat praktische traphekje. Van die functionele slaapzak tot die stijlvolle kledingkast. Wie houdt er niet van.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10