Home 5 Baby's 5 3 praktische tips voor de zomer

3 praktische tips voor de zomer

Kleding voor je baby is niet altijd makkelijk te kiezen. Je wilt iets dat schattig is, maar tegelijkertijd ook comfortabel en praktisch. In de zomer kan dat nog lastiger zijn, omdat je er ook rekening mee moet houden dat je baby niet te veel aan de zon moet worden blootgesteld. Gelukkig zijn er genoeg leuke en praktische zomerse opties voor babykleding, zodat je baby er stralend uitziet én lekker koel blijft. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Kies voor luchtige en ademende materialen, zoals (biologisch) katoen of linnen. Dit zorgt ervoor dat je baby niet gaat zweten en oververhit raakt. Een romper is een perfecte zomerse optie, omdat het luchtig is en een groot gedeelte van je kindje bedekt. Je hebt ze in veel verschillende kleuren en materialen en ook in verschillende prijsklassen. Het is maar net waar je zelf voor wilt kiezen.

2. Bescherm je baby extra door hem of haar een petje of hoedje op te zetten. Dit is niet alleen een leuk fashionitem, maar het houdt ook de zonnestralen van je baby’s hoofd en ogen af. Een zonnebril is ook een goed idee, vooral als je baby een gevoelige huid heeft of snel verbrandt. Let wel op dat het brilletje goed past en niet kan vallen of breken.

3. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je altijd goed blijft smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor. Zorg er ook voor dat een parasol neerzet, welke ervoor zorgt dat de speelplek de hele dag in de schaduw zal zijn.

4. Tijdens het spelen in de schaduw op het speelkleed (met natuurlijk het allermooiste houten speelgoed) moet je kindje zich goed kunnen bewegen. Kleding die (te) strak zit zal gaan zweten en dat is niet erg prettig. Jurkjes en shorts doen het natuurlijk altijd goed en deze zijn er in allerlei verschillende soorten kleuren en printjes.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10