Home 5 Leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Ben jij ook rond de tien weken zwanger? En heb je net de termijnecho achter de rug waaruit is gebleken dat alles goed is met de kleine? Dan is het tijd om het goede nieuws aan iedereen te mogen vertellen (mochten ze het al niet aan je gezien hebben natuurlijk). Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Laat kleding bedrukken voor je zwangerschap

Natuurlijk kun je gewoon vertellen dat je zwanger bent, maar er zijn tal van leukere manieren om dit goede nieuws wereldkundig te maken. Laat dus bijvoorbeeld een leuke taart met boodschap maken, of laat kleding bedrukken met een tekst of afbeelding waaruit je zwangerschap blijkt.

Niet iedereen valt dit gelijk op, dus soms moet je ze er toch nog even op wijzen. Zelfs als je een t-shirt of lekker warme trui draagt met als tekst ‘baby loading… please wait’ of ‘baby inside’, of als er een afbeelding van een echofoto op is gedrukt. Als aankondiging kun je ook iemand anders bedrukte kleding geven waaruit je zwangerschap blijkt, zoals je vriend of man, of je eigen moeder die voor het eerst oma wordt.

Bij Digitransfer hebben ze niet alleen kleding zoals T-shirts en truien die je kunt laten bedrukken, maar ook een comfortabele buikband.

Laat de kleding van je kind(eren) spreken!

Is dit niet de eerste keer dat je zwanger bent, maar heb je al een dochter of zoon? Dan kun je hem of haar natuurlijk ook een rol geven aan het aankondigen van de zwangerschap. Leuk idee bijvoorbeeld om een kindershirt of -trui te bedrukken met de tekst ‘ik word een grote zus’ of ‘hoera, ik word grote broer’.

Na de geboorte babykleding bedrukken!

Als je eenmaal trotse moeder van een mooie zoon of dochter bent geworden, wil je hem of haar natuurlijk ook in van die schattige babykleertjes steken. Minitransfer biedt de mogelijkheid onder andere rompertjes te voorzien van een eigen ontworpen bedrukking met een afbeelding of tekst, maar ook knuffels, slabbertjes en babyshirts.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10