Home 5 Algemeen 5 4 tips voor verhuizen met een baby

4 tips voor verhuizen met een baby

Verhuizen kost tijd en energie — dingen die ouders van jonge kinderen meestal niet in overvloed hebben. We weten allemaal hoe het is om tijdens hun dutjes inpaktijd te proberen en te voorkomen dat een nieuwsgierige peuter alles uitpakt wat je net hebt ingepakt en ingepakt. Het maakt niet uit in welke leeftijd of welk stadium je kinderen zich bevinden, het hebben van kleintjes in de buurt voegt een paar dingen toe aan je verhuischecklist. We hebben al onze beste tips voor verhuizen met baby’s en peuters naar een nieuwe woning die je hebt gekocht met behulp van een makelaar Hilversum samengevat in 4 eenvoudige tips.

Bereid je kind voor

Afhankelijk van de leeftijd van het kind zijn er veel manieren om het te helpen verwerken wat er om hen heen gebeurt. Breng voor baby’s dozen en bewegende benodigdheden mee die ze kunnen verkennen. Baby’s kunnen zelfs buiktijd doen op gekreukt pakpapier, zodat ze wennen aan de bezienswaardigheden en geluiden van bewegen. Peuters en kleuters kunnen wat meer voorbereiding aan, dus praat met hen over de veranderingen. Kinderboeken zijn een geweldige manier om hen te helpen verwerken wat er gebeurt. Dit bericht over verhuizen met kinderen bevat een lijst met bij de leeftijd passende boeken en tips om ze bij de verhuizing te betrekken en te helpen bij de overgang.

Huur kinderopvang

Verhuisdag is druk met mensen die het huis in en uit gaan met meubels en dozen. Laat indien mogelijk een vriend, familielid of babysitter je kleintje houden, idealiter buiten het terrein, om ze veilig te houden en weg van al het lawaai en alle commotie. Als er niemand beschikbaar is, wijs dan een lege ruimte aan waar volwassenen om de beurt naar de baby of peuter kunnen kijken. Vergeet niet om kinderopvang op je bestemming te plannen met een vriend(in), oppas of nieuwe opvang. Als je niemand kent in je nieuwe stad, kijk dan eens naar online zitservices, waar ze alle screenings en achtergrondcontroles doen voor gemoedsrust.

Houd een routine aan

We weten dat het lachwekkend is om te denken dat je je aan je exacte voedings- en slaapschema’s kunt houden terwijl je midden in een verhuizing zit, maar probeer de dingen zo normaal mogelijk te houden. Doe dit dus tevens terwijl de taxateur Hilversum langs komt om je oude woning te taxateren. Ook al zul je het druk, moe en op nieuwe plekken hebben, een consistente routine helpt baby’s en peuters door voorspelbaar te zijn. Houd bedtijdroutine zo dicht mogelijk bij normaal tijdens het reizen en probeer tussenstops in te plannen rond hun normale voedertijden.

Begin met hun ruimte

Door de kinderkamer bij aankomst samen te stellen, kan het nieuwe huis vertrouwd lijken, vooral als het meubilair en de inrichting op dezelfde manier zijn opgesteld als het vorige huis. Het biedt ook een rustige en veilige ruimte voor de baby om te spelen en te slapen terwijl jij doorgaat met uitpakken. Desondanks moet je je kind niet alleen laten, zorg daarom voor toezicht terwijl je nog bezig bent met de verhuizing.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10