Home 5 Baby's 5 6 ultieme tips om geld te besparen bij het kopen van luiers

6 ultieme tips om geld te besparen bij het kopen van luiers

Is de luier van je kind voller dan je portemonnee? Dan ben je hier op de juiste plek, want hier vind je 6 ultieme tips om geld te besparen bij het kopen van luiers!

Maar eerst het slechte nieuws: als het om luiers gaat, zijn er helaas online of offline nauwelijks besparingsmogelijkheden in de vorm van waardebonnen/coupons. Het goede nieuws is dat er nog veel trucs zijn om geld te besparen bij het kopen van luiers. Verbeter nu je gezinsbudget met onze 7 eenvoudige geldbesparende tips!

Tip 1: Stof de zeldzame coupons af

Grote merken en drogisterijketens belonen je als je je aanmeldt voor hun bonusprogramma of hun app downloadt. Pampers, bijvoorbeeld, geeft je 3% als bedankje voor het downloaden.

2e tip: Stoffen luiers zijn goedkoper dan wegwerpluiers

Een wegwerpluier kost gemiddeld 20 cent. Verspreid over 2,5 luierjaren bedragen de kosten van het gebruik van wegwerpluiers ongeveer € 1.500. Bij gebruik van stoffen luiers is de aankoopprijs aanzienlijk duurder (gemiddeld 30 €), maar dat betaalt zich over langere tijd terug. Inclusief luierpakketten en energiekosten kom je uit op ongeveer 600 € voor de hele luierperiode. Dat is een besparing van 60%! Losse stoffen luiers zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij nappys.

Tip 3: Loyaliteitsprogramma’s

Zoals onder 1. beschreven, trekken de grote namen je niet alleen aan, maar belonen ze je ook als je bij ze blijft. Abonneer je op de nieuwsbrieven van de grote drogisterijketens, snuffel ijverig in de apps en verzeker je van voordelen als je op deze manier luiers koopt.

Tip 4: Probeer luiers gratis of tegen een lage prijs uit

Veel luierfabrikanten bieden je gratis of tegen een voorkeursprijs test- of proefpakketten aan. Snuffel gewoon in de webwinkels van bekende fabrikanten als Pampers, fairwindel, Lillydoo, Beaming Baby en Bella Happy Baby – als je je ogen goed openhoudt, kun je luiers voor een goede prijs bemachtigen. Merk natuurlijk op dat deze aanbiedingen niet altijd beschikbaar zijn.

Tip 5: Gebruik luierabonnementen

Als je een luierabonnement neemt, bespaar je niet alleen tijd, reis- en benzinekosten, maar ook 25% op je individuele abonnement. Je kunt kiezen tussen 3, 4 en 6 weken, afhankelijk van hoe vaak je je kind verschoont.

Insider tip: Vaak bieden deze abonnementen je een gratis proefpakket aan (let op: automatische overgang naar het abonnement).

Tip 6: Gebruik je speciale verpakkingen?

Hoe hoger de luiermaat (M, L), hoe minder luiers er in een pak zitten. Bereken de individuele prijs van de luier voordat je een voordeelverpakking koopt en vergelijk de aanbiedingen van verschillende fabrikanten op basis van de berekende individuele prijs van de luier. Het kan gebeuren dat het anders zogenaamd goedkopere 120-pack aanzienlijk duurder is dan het 48-pack.

Of grote luierpakketten goedkoper zijn, hangt af van de vraag of je de luiermaat juist inschat. Je kleine lieveling groeit immers sneller dan je zou willen. Het is jammer als maat S verkrijgbaar is in een pak van honderden, maar maat M of L is intussen nodig.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10