Home 5 Algemeen 5 Baby Born

Baby Born

Als kleine kinderen iets echt leuk vinden, dan is het wel het nadoen en naspelen wat de ‘grote mensen’ allemaal doen. Dat doen ze op allerlei creatieve manieren, bijvoorbeeld door met hun kleine voetjes in jouw enorme schoenen rond te stappen, of druk te praten in jouw telefoon, maar het allerleukste is het natuurlijk als de rollen eens omgedraaid zijn en jouw kleintje zelf mama of papa mag spelen. En dat doe je natuurlijk het liefst met een prachtige babypop zoals die van Baby Born.

Wat is Baby Born

Poppen heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Van kleine stoffen popjes of popjes die meer op een knuffeltje lijken dan op een baby, tot babypoppen die zo levensecht zijn dat je bijna denkt dat het een echte baby is. Tot die laatste categorie behoren de poppen van Baby Born. Deze babypoppen zijn zelfs zo realistisch en hebben allerlei levensechte functies dat ze niet alleen gebruikt worden in het spel van kleine kinderen, maar soms ook worden ingezet om aanstaande jonge ouders te leren hoe ze straks voor hun baby moeten zorgen.

Baby Born poppen worden gemaakt door Zapf Creation

De wereldwijd immens populaire Baby Born poppen zijn een creatie van het Duitse bedrijf Zapf Creation. De Baby Born poppen zijn intussen alweer dertig jaar oud en er zijn in die dertig jaar meer dan twintig miljoen Baby Born poppen verkocht. De populariteit van de poppen is nog steeds erg groot, en het speelgoed bedrijf creëert ook telkens weer nieuwe versies van de Baby Born pop waarbij de pop steeds meer kan.

Welke Baby Born poppen zijn er?

De familie Baby Born poppen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezellig gezelschap. Er zijn flink wat verschillende soorten poppen, dus er zit eigenlijk altijd wel een pop tussen die bij de leeftijdsfase van jouw kindje past. Zo heeft Zapf Creation speciaal voor de allerkleinsten fijne zachte Baby Born popjes gemaakt. Deze lieve knuffelpopjes zijn een stuk kleiner dan de grotere Baby Born poppen en hebben bovendien een zacht en stoffen lijfje waardoor ze extra knuffelbaar zijn. Je kunt kiezen voor popjes die ook een knispergeluidje maken, of die tegelijkertijd een rammelaar zijn, of een nachtlampje. De Baby Born poppen die gemaakt zijn voor de iets oudere kleintjes hebben allerlei levensechte functies waardoor jouw peuter echt voor zijn of haar baby kan zorgen als een echte papa of mama. Zo kan de Baby Born drinken en eten, en natuurlijk ook plassen en zelfs poepen in de luier. Maar er moet ook flink getroost worden, want voor je het weet rollen er echte dikke tranen over de wangetjes van de pop. Lekker badderen, voeden en verschonen kan dus allemaal met deze veelzijdige pop. En als de pop moe is dan sluiten de oogjes wanneer je de pop neerlegt. De Baby Born poppen met functies heb je in verschillende formaten, je kunt kiezen uit een baby meisje of jongetje, met een donkere of een witte huidskleur.

Wat is er bijzonder aan Baby Born?

Het bijzondere aan de Baby Born poppen is dat ze er heel levensecht uit zien, heel zacht en beweeglijk zijn en allerlei levensechte functies hebben, zonder dat je hier batterijen voor hoeft te gebruiken. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt om met de pop te spelen is water. Bovendien kun je ontzettend veel accessoires kopen zodat het spel nog verder uitgebreid kan worden. Dit is in sommige gevallen ook interactief; doordat er een chip in de pop zit worden bepaalde geluid- of lichteffecten geactiveerd, zoals bij het paard of de cabrio. Je kunt praktisch de volledige uitzet die je koopt voor een echte baby ook aanschaffen voor de Baby Born pop, van leuke outfitjes tot een autostoeltje.

Op welke leeftijd geef je een Baby Born pop?

Omdat Baby Born dus ook popjes heeft die specifiek ontwikkeld zijn voor kleine baby’s, kun je al heel snel een Baby Born popje cadeau doen. Maar wil je een klassieke Baby Born pop met allerlei levensechte functies schenken, dan kun je dat het beste doen wanneer een kindje een jaar of tweeënhalf of drie is. Als kinderen jonger zijn is een popje natuurlijk ook al een fijn vriendje of vriendinnetje, maar op deze leeftijd beginnen ze rollenspellen en fantasie echt leuk te vinden en is er dus niks leuker dan voor een eigen baby te zorgen.

Waar kun je Baby Born poppen kopen?

De Baby Born poppen zijn misschien wel de meest bekende poppen ter wereld. Je kunt ze dan ook praktisch in elke speelgoedwinkel kopen. Ook online zijn ze heel makkelijk te bestellen en op de sites voor tweedehands spulletjes is er genoeg aanbod.

Een Baby Born is niet alleen voor meisjes

Je zou het niet denken in deze moderne tijden waarin we allerlei verschillende genderidentiteiten kennen, maar toch is het nog heel vaak zo dat een Baby Born pop met name gekocht wordt voor meisjes, terwijl jongens het ook heel leuk vinden en de voordelen van het spelen met poppen voor beide geslachten gelden. Door het spelen met een pop gebruikt een kind zijn taal-, socialisatie en imitatievaardigheden en het draagt bovendien bij aan de fijne- en grove motoriek.

Zo heb je het langst plezier van je Baby Born

Het is natuurlijk heel erg leuk dat een Baby Born echt kan drinken en eten, lekker kan badderen en kan plassen en poepen. Maar dat betekent wel dat de pop vanbinnen een slangensysteem heeft waar dit doorheen gaat. Als je wilt dat je kindje zo lang mogelijk en op hygiënische wijze plezier kan maken van de Baby Born, dan is het belangrijk dat je de pop schoonmaakt wanneer de pop gegeten, gedronken of gebadderd heeft. Wanneer je een Baby Born hebt aangeschaft krijg je er een handleiding bij waarin precies staat hoe dit moet. Je kunt deze handleiding ook online downloaden. Maak je de Baby Born niet op tijd schoon dan heb je kans dat het slangensysteem van de pop verstopt raakt, of dat er schimmel ontstaat. Dat is niet alleen zonde van de pop, maar ook nog eens ongezond voor je kindje.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10