Home 5 Baby's 5 Babyarmbandjes: een schattig cadeau voor een nieuw leven

Babyarmbandjes: een schattig cadeau voor een nieuw leven

Een babyarmbandje is een leuk en populair kraamcadeau om te geven. Uiteraard kan je als moeder het ook aan jezelf en jouw baby cadeau doen. Een sieraad is iets heel persoonlijks. Zeker wanneer het voor een baby is, zit er direct een persoonlijke herinnering aan vast, wat het sieraad ook tot een mooi erfstuk maakt. Er zijn veel verschillende armbandjes op de markt, dus hieronder geven wij jou wat tips en informatie over de armbandjes, de veiligheid en hoe je een goed armbandje uitkiest.

Waarom een babyarmbandje?

Een armbandje voor een baby is een mooi en uniek cadeau om te geven of te krijgen. Dit is het eerste sieraad dat jouw baby zal hebben. Daarom heeft het direct een mooie betekenis en sentimentele waarde. Jouw kind zal met het armbandje altijd een connectie hebben met vroeger. En jij zal altijd herinnerd worden aan de geboorte van jouw kind.

Hoe kies je een babyarmbandje?

Bij het kiezen van een armbandje is het goed om op verschillende dingen te letten. Je kiest bij voorkeur een armbandje dat verstelbaar is. Een baby groeit nou eenmaal snel en het zou zonde zijn als de baby het armbandje maar een paar weken draagt. Zo kan de armband ook makkelijk aangepast worden zodat het comfortabel is voor jouw baby. Ook leuk: kijk of je een matchend sieraad vindt voor moeder en kind samen. Of kijk naar andere baby sieraden die bij de armband passen. Bedenk ook wat voor soort armband past bij de persoonlijkheid van de baby of moeder.

Veiligheid babyarmbandjes

Natuurlijk wil je dat jouw baby veilig is. Hiervoor kijk je vooral naar het materiaal van het armbandje. Controleer goed of het gemaakt is van echt goud of zilver en dat er geen toxische materialen inzitten, zoals nikkel. Het is ook aan te raden om de eerste keer de armband kort bij jouw baby om te doen om te zien of jouw baby een allergische reactie op het materiaal heeft. Hoewel een babyarmband goed aansluit, is het advies altijd, zeker bij jonge kinderen, om het babyarmbandje enkel om te doen onder toezicht van een volwassene.

Bedeltjes of plaatjes

Bij armbandjes voor baby’s kies je tussen bedelarmbandjes en plaatarmbandjes. Een plaatarmbandje is vooral leuk wanneer je het laat graveren. Aan een bedelarmbandje kan je verschillende bedeltjes toevoegen. Je kan ook ieder jaar voor de verjaardag een nieuw bedeltje geven! Als laatste hebben sommige armbandjes een mooi steentje. Kies hierbij vooral de stijl die bij het kind en de moeder past.

Unieke babyarmbandjes

Voor een echt uniek cadeau kies je voor een babyarmband met naam. Hierbij laat je de naam van de baby graveren om de armband persoonlijk te maken. Je kan ook de geboortedatum van de baby erop laten graveren als extra herinnering aan de geboorte van jouw baby. Kijk hiervoor naar een armband die je mooi vindt en kies een lettertype dat jouw aanspreekt.

Een onvergetelijk cadeau

Ben je op zoek naar een babyarmbandje? Met de informatie hierboven vind je vast en zeker een mooie armband voor jouw baby of als kraamcadeau voor iemand anders.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10