Home 5 Babykamer 5 De babynaam of een tekst op de muur

De babynaam of een tekst op de muur

Denk jij er aan om een tekst of de naam van je baby op de muur van de babykamer te zetten? Leuk! Want dit is een hele mooie manier om het kamertje heel eigen te maken. Ook als het je tweede, derde of vierde kindje is, kun je zo het kamertje weer heel persoonlijk maken. Maar ja, hoe pak je het aan?

Kies je voor een standaard tekst, dan kun je deze soms kant en klaar kopen, maar dan nog zijn er een aantal richtlijnen om aan te houden. Want alleen dan krijg je het mooiste resultaat.

Een mooie wand

Zorg als eerste voor een mooie en strakke wand. Kun je bij behang (afhankelijk van het printje dat je kiest) misschien nog wat sjoemelen, bij een wand met een naam of tekst is het echt belangrijk dat de wand mooi egaal is. Geen scheuren dus, geen bobbels of vlekken. Heeft de wand al wat jaren doorstaan, dan laat je het stucwerk liever weer updaten. Want met een mooie strakke wand als begin, kun je de kleur kiezen die jij wil. En je hebt een goede basis voor wat jij maar wil.

Dat stucen is overigens wel een vak apart. Wil je dus een echt mooi resultaat, dan laat hetstukadoren liever aan vakmensen over. Zo weet je zeker dat je wand aan alle eisen voldoet en het resultaat ook daadwerkelijk mooi is. En dat is belangrijk want het babykamertje is in huis (naast de woonkamer en het toilet) vaak het meest bezochte kamertje in huis. Zeker als we het over bezoekers hebben.

Kant en klaar

Heb je nog geen tekst in gedachten, dan kun je natuurlijk kijken naar kant en klare teksten die je zelf op de wand kunt plakken. Maar ook letters kopen van piepschuim, hout of andere materialen, is een plan. Deze letters verf je eerst en ‘plak’ je daarna op de wand. Met wat voor lijm of materiaal je de letters moet bevestigen, is afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Hiervoor kun je het beste advies inwinnen bij de bouwwinkel. Geef daarbij ook goed aan op wat voor ondergrond je de letters gaat plakken en met welke verf deze behandeld is. Zo weet je zeker dat je een goed advies krijgt.

Zelf een sjablonen maken

Wil je een eigen tekst of wil je de naam van je baby vlak op de wand (dus geschilderd), dan start je met een sjabloon. Je kunt hiervoor de tekst in zijn geheel of per letter printen of zelf schrijven/tekenen. Print je de letters dan is het verstandig ze over te trekken op wat dikker papier. Hierna knip je de letters uit. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt de letter er uit knippen en het deel zonder letter op de wand houden. Hierbij kun je dan de binnenkant verven. Pas hierbij wel op dat er geen verf tussen het sjabloon en de wand komt, want dan is je mooie strakke effect natuurlijk weg.

Door de letters uit te knippen en de letters zelf op de wand te houden kun je deze omtrekken met een potlood. Staat de tekst op de wand en ben je tevreden, verf de letters dan in met de door jou gewenste verf. Dit kan in een totaal contrasterende kleur zijn maar ook bijvoorbeeld een paar tintjes lichter of donkerder voor een subtieler effect. Ook metaalverf kan een leuk effect hebben. Die keuze is natuurlijk aan jou. Nog een tip: maak de letters niet te klein anders kun je als je ze gaat verven vaak niet goed meer lezen.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10