Home 5 Babykamer 5 De beste kamerplanten voor baby’s en kinderen

De beste kamerplanten voor baby’s en kinderen

Er zijn zo’n ontelbare opties om uit te kiezen als het gaat om kamerplanten. Maar als het gaat om het kiezen van kamerplanten voor kinderen, wordt het nog belangrijker om selectief te zijn. De eerste en belangrijkste prioriteit bij het selecteren van de kamerplant is dat deze niet giftig en stekelig mag zijn. Andere aspecten om te overwegen zijn hun uiterlijk, groeivereisten en unieke eigenschappen, wat er puur al voor zorgt dat vijverplanten niet geschikt zijn. Deze soorten horen immers in water thuis, niet in een kinderkamer. Een waterlelie kopen is dus niet verstandig, maar je kunt wel zeker een van de onderstaande planten plaatsen in het slaapvertrek van je kind! 

Afrikaans viooltje 

Inheems in Afrika doen ze het uitzonderlijk goed in binnenomstandigheden. Lavendel, blauw, roze, rood en wit zijn enkele van de meest voorkomende kleuren van de bloemen. Ze zijn een van de beste kamerplanten voor kinderen om dat je ze op een plek kunt bewaren die de hele dag helder indirect zonlicht ontvangt, veel beter als er slechts een paar uur ochtendzon is.

Gerbera Jamesoni

Kinderen zijn dol op deze plant vanwege de grote mooie bloemen. Maak de slaapkamer van je kind levendiger en kleurrijker door de combinatie van verschillende kleurrijke bloeiende soorten. De enige voorwaarde om gerbera madeliefjes binnenshuis te laten bloeien, is zonlicht. Als er een raam in de kamer van je kind is dat gedeeltelijk zonlicht krijgt, zet het daar dan neer.

Spinnenplant

Vanwege de ongebruikelijke naam en kleine spinnetjes die aan de moederplant bungelen, kan spinplant nieuwsgierigheid bij je kind opwekken. Deze plant is onderhoudsarm, dus geen extra verzorging. Het heeft ook nog eens veel gezondheidsvoordelen en, het beste deel, het is volkomen veilig en niet giftig. Daardoor is deze plant dus zo geschikt voor in een baby- of kinderkamer!

Vredeslelie

Als het bestaan als een niet-giftige plant niet genoeg is, verwijdert deze plant ook VOC’s zoals formaldehyde, tolueen en xyleen uit de lucht. Het staat in de lijst van NASA-planten en helpt ook bij een goede nachtrust. De belangrijkste reden waarom vredeslelie beroemd is om zijn grote witte schutbladen.

Jasmijn

Deze populaire plant staat bovenaan de lijst als het gaat om geurende bloemen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat jezelf omringen met de geur van jasmijn een kalmerend effect heeft. Het helpt ook bij de concentratie, verbetert de stemming en stimuleert het geheugen. Om jasmijn binnenshuis te kweken, heb je een plek nodig die minstens een paar uur direct zonlicht krijgt.

Bromelia

Dit is een duurzame plant die het gevoel van de zonovergoten tropische regio in huis haalt. Vanwege het exotische en levendige blad geloven veel mensen dat de plant veel onderhoud nodig heeft, wat verre van waar is. Net als wanneer je kiest voor een bonsai boompje kopen, zul je ook bij de bromelia weinig verzorging hoeven te doen. 

Croton

Crotons zijn prachtige planten, er zijn veel soorten om uit te kiezen, en ze kunnen elke kamer verfraaien vanwege hun opvallende gebladerte. Kinderen zullen er dol op zijn vanwege hun grote en kleurrijke glanzende bladeren. Een ding om op te merken is dat ze licht giftig zijn en na inname niet-ernstige medische aandoeningen kunnen veroorzaken.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10