Home 5 Babynamen 5 De naam verzinnen voor de rest van zijn/haar leven

De naam verzinnen voor de rest van zijn/haar leven

Een belangrijk punt uit het leven. Je krijgt een kind, maar wat gaat het worden een jongen of een meisje? Als je zwanger wordt of het al aan het proberen bent, ben je eigenlijk al aan het speculeren en inlezen wat de naam wordt. Wellicht wacht je tot dat je het geslacht weet en gaat daarna pas nadenken over de naam. Maar wat uiteindelijke de meeste ouders doen is vanaf het begin en jongensnaam en een meisjesnaam verzinnen. Maar waar kan je nu inspiratie vandaan halen om de naam te verzinnen / te bedenken. De naam staat immers vast voor de rest van zijn of haar leven.

De naam verzinnen voor de rest van zijn/haar leven

De verschillende tools op babynamen.nl

Op alle babynamen.nl hebben we verschillende tools bedacht om uit een groot scala van namen te kiezen. Neem bijvoorbeeld de top 10 babynamen van dit moment of kijk naar de top 20 van het jaar 2016. Daarnaast zijn we hard bezig om van elke babynaam de betekenis te achterhalen. Neem bijvoorbeeld de naam Mike een veel voorkomende naam in Nederland en komt oorspronkelijk uit Engeland. Daarnaast wordt deze naam ook als afkorting gebruikt van de namen Michael, Mikael en Mikel. Deze naam betekent het volgende: ‘die als god is’. Een ander leuk voorbeeld is de naam Lauren voor een meisje. Een naam wat hedendaags vrij veel voorkomt. Deze naam komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent ‘gekroond door Laurierblad

Daarnaast geeft alle babynamen ook een overzicht van alle bekendheden die dezelfde naam hebben als de naam die je wellicht op het oog hebt.

Onbewust inspiratie opdoen tijdens shoppen!

Maar je kan inspiratie ook uit andere invalshoeken halen. Stel je partner of jezelf heeft nieuwe overhemden nodig en kijkt op de website overhemden.com. Veel van de merken die zij voeren geven de overhemden een naam: neem bijvoorbeeld het merk Kronstadt, zij hebben twee series genaamd ‘Johan’ en ‘Dean’. Dit kan je inspiratie geven. Nog een ander leuk voorbeeld is het merk Circle of Gentlemen. Zij geven elk overhemd een andere naam. Bijvoorbeeld: Jarod, Aiden, Jort, Ruben, Jade, Laurent, Jaxon, Charlie, Tristan, Jean, Leonardo, Christian, Wart, Austin, Coby, Tito, Ryan, Kayron, Aaron, Arthur, Rupert en zo zijn er nog tal van andere namen.

Over overhemden.com; de webshop voor mannen !

Overhemden.com is dé winkel als je op zoek bent naar overhemden. Online hebben zij de meeste merken (50+)en meeste overhemden (3500+) van Nederland. Waaronder Calvin Klein, Cavallaro, Fynch Hatton, Ledub en van Laack. Daarnaast staat persoonlijke service bij overhemden.com voorop. Niet is namelijk zo vervelend als je onzeker bent over de maat. Bij overhemden.com staan meerdere shirtexperts voor je klaar om jouw een perfect advies te geven. Zodat je direct het juiste overhemd ontvangt!

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10