Home 5 Algemeen 5 De voordelen van een matrasbeschermer voor je baby 

De voordelen van een matrasbeschermer voor je baby 

Aangezien je baby tijdens de eerste maanden van zijn leven tot 18 uur per dag slaapt, wordt het beschermen van je dure matras tegen spuug en bedplassen een uitdaging en onvermijdelijk voor je. In zo’n situatie is een baby matrasbeschermer erg handig! Deze blogpost toont je enkele goede redenen om een waterdichte baby matrasbeschermer te gebruiken en geeft je enkele waardevolle tips over hoe je een perfecte matrasbeschermer kiest, al raden we ook zeker aan om de site van de expert Wooninformatie.nl te bekijken voor nog meer informatie over het kopen van zo’n beschermer voor de matras van je baby.

De belangrijkste voordelen van een matrasbeschermer voor je baby

Voorkomt allergische reacties
Door een sterke barrière te creëren tussen de matras en je slapende pasgeborene, voorkomt een matrasbeschermer laken de vorming van broedplaatsen voor allergenen en irriterende stoffen zoals microben, schimmel, meeldauw, stofmijt en dode huid zoals roos. Met andere woorden, het maakt de slaap van je baby zo gezond mogelijk.

Beschermt de matras tegen vlekken
De meeste vlekken kunnen gemakkelijk worden opgeruimd, terwijl sommige vlekken moeilijk volledig te verwijderen zijn en vaak donkerder worden naarmate je ze wast. Aangezien een matrasbeschermer volledig waterdicht is, helpt hij het bedje van je baby te vrijwaren van alle soorten permanente vlekken en geurtjes.

Bespaart je tijd en moeite bij het wassen
Je kunt een matras niet in de machine wassen. In plaats daarvan moet je het handmatig reinigen. Maar dat is niet het geval met een matrasbeschermer. Aangezien de meeste matrasbeschermers machinewasbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk verwijderd en gewassen worden. Zo besparen waterdichte matrasbeschermers je een hoop wastijd en moeite.

Zorgt voor een ononderbroken slaap
Baby’s plassen tijdens het slapen zo vaak als elke één tot drie uur. Omdat ze absorberend genoeg zijn, houden matrasbeschermers je kleintje de hele nacht droog en zorgen ze ervoor dat hij niet gestoord wordt door nattigheid tijdens het slapen. Kortom, ze brengen de slaap van je baby naar een heel nieuw niveau van comfort.

De belangrijkste tips voor het kopen van een baby matrasbeschermer

Controleer het gebruikte materiaal
Waterdichte matrasbeschermers kunnen van verschillende soorten materialen worden gemaakt, maar je moet er altijd een kopen met de tere huid van je baby in gedachten. Zorg ervoor dat het waterdichte laken dat je gaat kopen gemaakt is van een hypoallergeen materiaal dat zacht aanvoelt.

Zorg ervoor dat het 100% waterdicht is
Dit is het eerste waar je op moet letten als je een baby bedbeschermer koopt. Ook al zijn er vele soorten matrasbeschermers op de markt – onder andere gewatteerde, waterdichte, wegwerp, organische en vinyl – je moet altijd voor een matrasbeschermer waterdicht gaan om volledige bescherming van het matras te garanderen.

Kijk of het machinewasbaar is
Een matrasbeschermer die in de machine wasbaar is, bespaart niet alleen je kostbare tijd, maar vermindert ook de hoeveelheid moeite die je besteedt aan het reinigen ervan. Aangezien er geen twijfel over bestaat dat de matrasbeschermer vele malen per dag zal moeten worden schoongemaakt, moet je ervoor zorgen dat de beschermer machinewasbaar en gemakkelijk droogbaar is.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10