Home 5 Algemeen 5 Denk goed na voordat je een huisdier in huis haalt 

Denk goed na voordat je een huisdier in huis haalt 

Door het vele thuiszitten zijn mensen eerder geneigd om een huisdier te nemen. Het lijkt leuk om een hond of kat uit het asiel te halen, maar dierenartsen geven aan dat mensen echt goed na moeten denken. Het is niet zomaar wat. Ook als de crisis voorbij is ben je verantwoordelijk voor de dieren. En dat kan lastig zijn als je vaker je huis moet verlaten.

Meer adopties 

Een huisdier brengt gezelligheid met zich mee. En dat is een van de redenen waarom mensen juist nu een huisdier aanschaffen. Dat merken ze vooral bij asielen. Er worden meer dieren geadopteerd dan normaliter. Toch is het zo dat er heel wat bij komt kijken bij de verzorging. Dat realiseren veel mensen zich niet. Bij een hond is het bijvoorbeeld zo dat je gemiddeld anderhalf uur per dag met de verzorging bezig bent. Nu lijkt dat niet zo lastig, maar als je straks vaker buiten huis moet werken kan dat een probleem opleveren. Wie laat de hond dan uit?

Gezelligheid weg 

Het is fijn om af en toe te gaan fietsen op een jongensfiets 14 inch of jongensfiets 16 inch, maar wordt het een verplichting dan is dat een ander verhaal. Wanneer je niet iedere dag verplicht je hond uit wilt laten dan lijkt een kat een goede optie. Maar bedenk je dat die net zo goed aandacht nodig heeft. Een kat is dol op gezelschap. Hij of zij went er snel aan dat je veel thuis bent. Straks ga je weer meer werken en dan voelt de kat zich erg alleen.

Kosten 

Naast het aandacht aspect wordt nog wel eens vergeten dat een huisdier geld kost. Denk alleen maar aan het voer en de vaccinaties. Bovendien zijn er natuurlijk de kosten van het aanschaffen. Een riem, mandje, bakjes etc. Wordt het dier ziek dan komen de kosten voor de dierenarts er bovenop.

Doordachte keuze 

Medewerkers van een asiel stellen in deze tijd extra veel vragen aan mensen die van plan zijn om een dier te adopteren. Wanneer ze denken dat het gaat om een impulsaankoop dan blijft het dier in het asiel. Koop je een omafiets dan is het niet zo erg als je later spijt krijgt, maar bij het aanschaffen van een dier moet het echt een bewuste keuze zijn. Bereid de komst van het dier goed voor en hou rekening met de toekomst wanneer je wel weer veel van huis bent.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10