Home 5 Babynamen 5 Deze autonamen voor je baby zijn wél leuk

Deze autonamen voor je baby zijn wél leuk

Mercedes, Lamborghini, Bentley – velen vinden het maar niets om een kind naar een auto te vernoemen. Toch zijn sommigen (vooral de papa’s) er laaiend enthousiast over. Geef ze eens ongelijk. Er zijn super leuke kindernamen die afgeleid zijn van de autowereld. Om je te overtuigen, vertellen we waarom een autobabynaam zo geweldig is en we zetten de leukste voor je op een rijtje.

Waarom een autonaam zo leuk is

Bij autonamen denk je waarschijnlijk snel aan Engelse namen. Er zijn nou eenmaal weinig Nederlande auto’s. Maar een autonaam is een geweldige gespreksopener. Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw kind. Dat is leuk als je kind later ook veel van auto’s gaat houden. Het kan soms ook lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer je de zorgverzekeraar van je kind aan de telefoon hebt en ze je vragen of je niet toevallig de verzekering van je auto probeert te wijzigen.

Aston

Er zijn veel mensen die Martin heten. Maar waarom zou je de naam Aston van Aston Martin niet overwegen? De naam is afkomstig van een plaatsje in Engeland en betekent ‘oost stad’. Deze simpele uitspreekbare naam is uniek, zonder uit de toon te vallen.

Royce

Je kunt haast geen Royce zeggen zonder Rolls ervoor te plaatsen. Hoewel deze naam lange tijd in de schaduw bleef, wordt het langzaam maar zeker populairder. Het is een unieke high-end naam voor jongens, maar kan altijd afgekort worden tot Roy als je kind liever een iets meer alledaagse naam wenst te gebruiken.

Pierce

Wil je een autonaam voor een jongen die niet direct als een autonaam klinkt? Dan is Pierce een leuke optie. Sommigen zullen het waarschijnlijk niet kunnen plaatsen, maar in dit geval is de naam afgeleid van de Pierce-Arrow Motor Company.

Caprice

Autonamen zijn echt niet enkel voor jongens weggelegd. Er zijn ook prachtige meisjesnamen die op auto’s gebaseerd zijn, zoals Caprice. Zowel Holden als Chevrolet hebben een Caprice-model en de chevy’s werden zo nu en dan zelfs als politieauto gebruikt. Hoewel Caprice een prachtige naam is, staat de betekenis sommige ouders tegen. Mensen zeggen weleens dat kinderen zich naar hun naam gaan gedragen. Aangezien deze naam ‘impulsieve verandering van gedachte’ betekent, moet je goed weten waar je aan begint.

Shelbie

Als je fan bent van muscle cars, moet je zeker Shelbie overwegen als meisjesnaam. Deze Ford Mustang versie is de droom van iedere autofanaat en misstaat zeker niet op een paspoort. Wij vinden het in ieder geval een heel stoere naam.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10