Home 5 Algemeen 5 Dit moet je als jonge moeder absoluut wel en niet doen

Dit moet je als jonge moeder absoluut wel en niet doen

Wanneer je voor het eerst moeder bent, komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Niet alleen al tijdens je zwangerschap moet je met allerlei zaken rekening houden, maar ook wanneer je net bent bevallen. Het is vooral als jonge moeder allemaal ontzettend spannend en je weet natuurlijk niet wat je allemaal te wachten staat. Het is dus belangrijk dat je ongeveer weet wat je kunt verwachten. Speciaal daarom hebben wij een aantal tips voor je, die je kunnen helpen bij het doorkomen van vooral de eerste paar weken. Want ondanks dat iedereen om je heen in uiterste euforie is, zijn er ook mensen die jouw wel even willen vertellen hoe het allemaal werkt. Laat je dus absoluut niet van die welbekende roze wolk afgooien en kies voor jezelf.

 

Kies voor jezelf en je baby

Er is nadat je moeder bent geworden van een prachtige zoon of dochter natuurlijk niets belangrijker meer dan dat. Laat je daarom ook niet vertellen wat je wel en ook niet moet doen. Afgezien natuurlijk van de praktische tips die de kraamhulp je gedurende de kraamweek allemaal geeft. Hierbij is het ook belangrijk om goed op te letten, maar het wel zoveel mogelijk volgens je eigen ideeën te doen. Andere mensen die je willen vertellen hoe het moet, die moet je eigenlijk op een hele nette manier duidelijk maken dat je daar niet van gediend bent. Vooral oma’s hebben hier nog wel eens een handje van. Echter moeten ze niet vergeten, dat het zo’n 25 tot 30 jaar geleden is dat ze voor het laatst een baby hebben vastgehouden en dat de tijden veranderd zijn.

 

Bel je zorgverzekeraar

Op het moment dat je kindje is geboren, is het eerst zaak om deze binnen enkele dagen aan te geven bij het gemeentehuis. Nadat je dit hebt gedaan, zijn er nog een aantal andere praktische zaken waar je aan moet denken. Zo moet je je baby aanmelden bij je zorgverzekeraar en is het ook verstandig om je overige verzekeringen onder de loep te nemen. Ondanks het feit dat je misschien niet direct met je baby in de auto stapt, is het wel verstandig om ook je autoverzekering direct even na te kijken. Zo is wel zo prettig dat je bij pech onderweg wordt geholpen. Online je autoverzekering vergelijken om te kijken of je ergens een totaal pakket kunt afsluiten is dus zeker aan te raden. Je wilt niet met je kleintje uren langs de kant van de weg moeten staan, wachtend op hulp.

 

Ga erop uit

voel je je goed? Schroom dan ook niet om er ook gewoon eens zonder baby van tussen te gaan. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ervoor zorgt dat je oppas hebt. Wanneer de vader niet meegaat, is dit de perfecte keuze. Ook is het overigens van belang dat jullie samen leuke dingen blijven doen. We kunnen je namelijk met zekerheid zeggen, dat opa en oma echt wel een dagje en ook wel een nachtje op de kleine uk willen passen wanneer jullie even tijd samen willen doorbrengen.

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10