Home 5 Baby's 5 Dit zijn de populairste jongens babynamen van 2022!

Dit zijn de populairste jongens babynamen van 2022!

In 2022 zijn er weer een aantal nieuwe babynamen populair in Nederland. In deze blog gaan we kijken naar de populairste jongens babynamen van het jaar. Van klassieke namen tot modernere keuzes, er is voor ieder wat wils. Blijf lezen om te ontdekken welke namen het meest populair zijn onder ouders in Nederland.

 

In 2022 zijn de top 10 populairste jongens babynamen in Nederland:

 • Liam
 • Noah
 • Lucas
 • Sem
 • Milan
 • Levi
 • Finn
 • Jasper
 • Max
 • Luuk

 

Korte jongensnamen zijn populair

In 2022 zijn de top 10 populairste jongens babynamen in NederlandDeze babynamen zijn populair vanwege hun korte en krachtige klank. Veel ouders kiezen ervoor om hun zoon een naam te geven die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Ook zijn deze namen vaak bekend uit populaire televisieseries, films of muziek.

Liam is bijvoorbeeld een naam die steeds vaker voorkomt in Nederlandse gezinnen. De naam is afkomstig uit het Ierse en betekent ‘beschermer’. Noah is ook een naam die steeds populairder wordt in Nederland. De naam komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent ‘rust en veiligheid’.

Lucas is ook een populaire naam voor jongetjes in Nederland. De naam is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘verlicht’. Sem is een naam die steeds vaker voorkomt in Nederlandse gezinnen. De naam is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent ‘beroemd’.

Milan is een naam die steeds populairder wordt in Nederland. De naam is afkomstig uit het Slavisch en betekent ‘liefde’. Levi is ook een populaire naam voor jongetjes in Nederland. De naam is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent ‘aangesloten’.

Finn is een naam die steeds vaker voorkomt in Nederlandse gezinnen. De naam is afkomstig uit het Iers en betekent ‘fair en blond’. Jasper is ook een populaire naam voor jongetjes in Nederland. De naam is afkomstig uit het Persisch en betekent ‘edelsteen’.

Max is een naam die steeds populairder wordt in Nederland. De naam is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘de grootste’. Luuk is ook een populaire naam voor jongetjes in Nederland. De naam is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent ‘licht’.

Deze top 10 populairste jongens babynamen in Nederland laten zien dat ouders steeds meer kiezen voor korte en krachtige namen voor hun zoon. Ook zijn deze namen vaak bekend uit populaire televisieseries, films of muziek. Zo krijgt jouw zoon een naam die niet alleen makkelijk.

 

Verschillende categorieën babynamen voor jongens

In 2022 zijn de populairste jongens babynamen in Nederland verdeeld in verschillende categorieën. We geven een overzicht van de meest populaire namen in elke categorie.

 

Traditionele jongens namen

De traditionele jongensnamen blijven ook in 2022 populair in Nederland. De top 3 van deze categorie bestaat uit Sem, Daan en Milan.

Sem

Sem is een korte en krachtige naam die steeds vaker gekozen wordt door ouders. De naam betekent “luisterend” en past daarom goed bij een rustige en attentieve jongen.

Daan

Daan is een populaire naam die afkomstig is uit het Hebreeuws. De naam betekent “God is mijn rechter” en is daarom geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een spirituele betekenis.

Milan

Milan is een naam afkomstig uit het Slavisch en betekent “liefdevol en vriendelijk”. De naam is populair bij ouders die op zoek zijn naar een naam met een zachte en liefdevolle betekenis.

 

Creatieve jongens namen

Er zijn steeds meer ouders die op zoek zijn naar creatieve en unieke namen voor hun kinderen. De populairste namen in deze categorie zijn Luka, Levi en Levi.

Luka

Luka is een naam afkomstig uit het Grieks en betekent “verlichter”. De naam is populair bij ouders die op zoek zijn naar een naam met een spirituele betekenis.

Levi

Levi is een bijzondere naam die afkomstig is uit het Hebreeuws en bekend staat als de naam van een van de twaalf stammen van Israël. De naam staat voor verbonden en verbondenheid en is daarom een populair keuze onder ouders die op zoek zijn naar een naam met betekenis.

De populairste bijzondere babynamen voor jongens in 2022

Bijzondere babynamen voor jongens die vroeger nooit voorkwamen worden ook steeds populairder. We beschrijven een aantal opvallende namen.

Jax

Jax is een stoere en krachtige naam die steeds populairder wordt onder ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun zoon. De naam is afgeleid van de Griekse naam Ajax, die bekend staat als de grootste held uit de Trojaanse oorlog.

Neo

Neo is een moderne en vooruitstrevende naam die steeds meer ouders kiezen voor hun zoon. De naam staat voor nieuw en onbekend en is afgeleid van het Griekse woord “neos”, wat “nieuw” betekent.

Phoenix

Phoenix is een mythologische naam die steeds populairder wordt onder ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun zoon. De naam staat voor vuur en opstanding en is afgeleid van het Griekse woord “phoinix”, wat “vogel” betekent.

Zephyr

Zephyr is een bijzondere naam die afkomstig is uit het Grieks en bekend staat als de naam van de god van de westenwind. De naam staat voor vrede en rust en is daarom een populair keuze onder ouders die op zoek zijn naar een naam met betekenis.

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10