Home 5 Babykamer 5 Drie tips voor het inrichten van je babykamer

Drie tips voor het inrichten van je babykamer

Het krijgen van een baby is een zeer spannende tijd in je leven. Of het nu je eerste, tweede of vijfde kind is, het zal nooit gewoon worden. Natuurlijk zal het krijgen van je eerste kind nog wel wat spannender zijn, vooral omdat je ook een babykamer zult moeten inrichten. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van beton cire op de wanden, maar je kunt ook simpelweg voor verf kiezen. Daarnaast moet je ook zorgen voor decoratie in de slaapkamer van je kind, waar resin art bij kan helpen. Gebruik bovendien de onderstaande tips voor het inrichten van de babykamer. 

Commode

Veel ouders besluiten af ​​te zien van een traditionele commode of kiezen juist voor lage commodes met platte bladen die kunnen worden gebruikt om een ​​kleedruimte te creëren als het kind jong is, maar die vervolgens kunnen worden gebruikt als een traditionele commode als het kind wat ouder is. Welke optie je ook kiest, zoek naar opties waar je peuter niet op kan klimmen en waar alle verschoningsmaterialen buiten bereik kunnen worden opgeborgen. Misschien wel het allerbelangrijkste: hoe veilig je ook denkt dat je commode is, laat je kind nooit onbeheerd achter op de tafel. Je wilt immers niet dat je baby valt op de vloercoating. Dit moet je echt beslist zien te voorkomen.

Wieg

De wieg wordt een belangrijk middelpunt in de kamer en is de plek waar je jonge baby het grootste deel van de tijd zal doorbrengen. Je pasgeboren baby slaapt maar liefst 17 uur per dag en zelfs een peuter slaapt meerdere uren per dag. Dus de sleutel tot het kiezen van je wieg is om te zoeken naar veelzijdigheid en een lange levensduur, zodat wat je ook koopt, kan meegroeien met de veranderende behoeften van je kind. Veel babybedjes worden nu omgezet in toekomstige peuterbedden en dit kan op de lange termijn zowel geld als tijd besparen. Let er bij het kiezen van uw kinderbed op dat je niet alleen op esthetiek let. De matras moet dicht en stevig zijn, en hoewel veel volwassenen graag in een matras wegzakken, is dit niet goed voor een baby.

Verf

Het toevoegen van verf aan muren of het plafond kan op wonderbaarlijke wijze een kamer transformeren. Zoek bij het kiezen van verf voor de babykamer naar kalmerende en rustgevende kleuren die op natuurlijke wijze rust en ontspanning suggereren. Kleuren zoals rood moeten worden vermeden in een kinderkamer, omdat het als een warme kleur wordt beschouwd. Dit kan de ontluikende persoonlijkheid van je kind haastig maken. Zoek in plaats daarvan naar een kleur als groen, dit is juist een kalmerende kleur. Het is een koele kleur en staat voor natuur, rust, geluk en gezondheid. Er is ook onderzoek gedaan dat suggereert dat groen de concentratie kan verbeteren, terwijl het ook nog eens een geweldige genderneutrale kleur is. Als je het geslacht van je baby niet weet dan is groen dus een zeer geschikte keuze, maar ook als je je kind genderneutraal wilt opbrengen.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10