Home 5 Zonder categorie 5 Hoe kun je je vijver kindveilig maken? 

Hoe kun je je vijver kindveilig maken? 

Vijvers zijn fascinerend voor kinderen en ze zijn een geweldige manier voor kinderen om over de natuur te leren, maar ze vormen een aanzienlijk verdrinkingsrisico als kinderen zonder toezicht in de achtertuin worden achtergelaten. Hoe ondiep je vijver ook is, voor peuters en jonge kinderen is er nog steeds een risico op verdrinking. Kinderen kunnen namelijk verdrinken in slechts 5 centimeter water. Dus hoe kun je je vijver veilig maken voor kinderen? Hier zijn een paar tips waar je bij een vijver aanleggen zeker rekening mee moet houden zodat het veilig wordt voor je baby of peuter!

Regels instellen

Peuters begrijpen de gevaren van vijvers en waterpartijen niet, dus ze moeten goed in de gaten worden gehouden als ze in de tuin zijn, maar naarmate je kinderen ouder worden, is het belangrijk om met hen te praten over de veiligheid van de vijver en een aantal vaste regels vast te stellen, zoals niet in de buurt van de vijver gaan als er geen volwassene in de buurt is om toezicht te houden.

Veiligheidshek installeren

Een van de meest gebruikelijke manieren om een ​​tuinvijver kindveilig te maken, is door een hek of veiligheidsbarrière te installeren om kinderen uit het vijvergebied te houden. Hierdoor kunnen ze niet die mooie waterlelies van dichterbij kijken en zo ineens in de vijver vallen. Het hek moet hiervoor wel hoog genoeg zijn zodat kinderen er niet overheen kunnen klimmen en tuinmeubelen moeten uit de buurt worden gehouden, zodat het niet als klimhulp kan worden gebruikt. Je moet ook regelmatig de veiligheidsgrendel op de poort controleren. Als het hek geïnstalleerd is dan kun je lekker in je hangmat met standaard gaan liggen.

Vijverranden verhogen

Door de zijkanten van de vijver op te bouwen met grote stenen kan een barrière rond de vijver worden gecreëerd en wordt voorkomen dat kinderen per ongeluk in de vijver vallen. Het is een goed idee om cement te gebruiken om de stenen op hun plaats te houden. Je kunt ook enkele hoge vijverplanten zoals grassen of irissen rond het diepste deel van de vijver planten.

Vijvergaas plaatsen

Er kan dik gaas boven het waterniveau van je vijver worden geïnstalleerd om deze kindveilig te maken. Hierdoor kan de vis nog steeds naar de oppervlakte komen en kunnen kinderen bovenop het gaas lopen. Kippengaas wordt niet aanbevolen om de vijver te bedekken, omdat het niet sterk genoeg is om het gewicht van een kind te dragen.

Zwembadalarm installeren

Zwembadalarmen drijven op het wateroppervlak en geven een alarm wanneer er iets in de vijver komt. Deze zijn een goede optie als je een vijver zonder vissen hebt. Wil je wel vissen dan zul je dus niet een zwembadalarm kunnen gebruiken in je vijver.

Vijverloos waterornament

Als je twijfelt of je wel of geen vijver in je tuin wilt installeren, waarom zou je dan niet een waterpartij overwegen? Er zijn veel waterfonteinen die zorgen voor de kalmerende en rustige geluiden van stromend water zonder een zichtbaar waterreservoir. Dit type waterornament is perfect voor mensen met kleine kinderen in huis aangezien je kids er niet in kunnen verdrinken.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10