Home 5 Baby's 5 Hoe verzin je een babynaam?

Hoe verzin je een babynaam?

Wanneer je in verwachting bent, dan zijn jij en je partner waarschijnlijk al druk over vanalles en nog wat aan het speculeren. De naam is er hier natuurlijk absoluut één van. Nog even los van of je een jongen of een meisje krijgt, de eerste suggesties zijn vaak al binnen een paar minuten bekend. Toch blijft het voor veel ouders die een kind verwachten een enorme uitdaging om een geschikte naam te kunnen vinden. Om je hierbij te kunnen helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

 

Weet wat je mooi vindt

Naast alle praktische zaken die geregeld moeten worden wanneer je kind is geboren, zoals het aangeven bij het gemeentehuis en natuurlijk ook het aanmelden bij je zorgverzekeraar, nadat je via de zorgvergelijker de beste zorgverzekering hebt gekozen, is de naam een belangrijk ding. Het verzinnen is namelijk voor veel jonge gezinnen een flinke kluif. Natuurlijk ook niet zo heel erg gek, te bedenken dat er natuurlijk duizenden de namen zijn die door jullie beide hoofden spoken. Het is dus zaak om voor jezelf een eerste selectie te maken op basis van enkele criteria. Wil je een korte of lange naam, wil je jullie kind naar iemand vernoemen? Moet het een typische Nederlandse naam zijn?

 

Kijk in de top 100 leukste babynamen

De kans dat je een naam kiest die iemand anders al heeft, is natuurlijk vrij groot. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om dit te laten voor wat het is. Zo kun je namelijk altijd wel een koppeling maken met iemand die wel of iemand die je misschien niet zo leuk vindt en dezelfde naam heeft. Vooral wanneer je iemand niet meer ziet of spreekt, is het natuurlijk zonde om deze naam niet te gebruiken als jullie deze beide wel mooi vinden. Het is daarom dus ook helemaal niet gek dat je de top 100 met leukste babynamen erbij pakt, zodat je alvast wat inspiratie krijgt voor wat allemaal nog komen gaat.

 

Maakt beide een top 3

Het is natuurlijk prachtig als jullie er beide direct in één keer uit zijn over de nieuwe naam. Toch is dit in de meeste gevallen niet het verhaal, dus is het verstandig om beide 3 namen op de schrijven die jullie leuk vinden. Mochten er dan één of misschien zelfs wel twee namen zijn die jullie beide hebben opgeschreven, dan is dit natuurlijk fantastisch. Is dit niet het geval, dan zouden jullie er toch echt samen uit moeten komen. Gelukkig hebben jullie nog even om er het met elkaar avonden over te hebben, maar er komt een moment waarop de knoop definitief moet worden doorgehakt. Je kunt dan maar beter weten wat het wordt, dan dat je straks nog steeds met elkaar op de dag van de bevalling in discussie gaat over het al dan niet wel of niet mooi vinden van de naam. Zorg er dus voor dat jullie beide wat toegeven, zodat jullie kindje straks een naam heeft die door beide is bedacht.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10