Home 5 Algemeen 5 Hoe zorg je dat je zorgverzekering bij jouw zorgvraag aansluit?

Hoe zorg je dat je zorgverzekering bij jouw zorgvraag aansluit?

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten zodra je 18 jaar geworden bent. Een zorgverzekering maakt het mogelijk dat jij voor een schappelijke prijs gebruik kunt maken van zorgfaciliteiten die anders onbetaalbaar zouden worden voor de meeste mensen. Door de kosten van de zorg over alle inwoners van het land te verdelen, blijven de kosten beheersbaar, krijgt iedereen toegang tot de zorg en houden we het peil van de zorg hoog. Ondanks dat je verzekerd moet zijn, wil dat niet zeggen dat er niets te kiezen valt. Integendeel zelfs, het is heel belangrijk om te kijken of jouw zorgverzekering aansluit bij jouw zorgvraag. Wat we daarmee bedoelen, leggen we je in dit artikel graag uit.

Wat is je zorgvraag?

Ziek worden heb je niet in de hand, dat kan gebeuren op een moment waarop je het helemaal niet had zien aankomen. Toch is niet iedere vorm van zorg die je gebruikt, acuut. Onder je zorgkosten vallen bijvoorbeeld ook de kosten die jij maakt bij de tandarts. Deze zorg wordt vaak al een half jaar van tevoren ingepland wat deze vorm van zorg onderscheidt van acute zorg, zorg die nu direct nodig is zoals wanneer je bijvoorbeeld een arm breekt en naar de eerste hulp moet. Omdat je tandartsbezoek al gepland is, kun je daar met het afsluiten van je zorgverzekering ook rekening mee houden. Weet jij nu al dat je een ingrijpende behandeling moet ondergaan? Kies dan voor een zorgverzekering met tandartsdekking. Zo worden komen kosten van je behandeling niet geheel voor jouw rekening terwijl je toch hoogwaardige zorg kunt ontvangen. Dat is de kracht van een verzekering en precies om die reden is het belangrijk om even goed te kijken welke zorg jij zou willen ontvangen.

Je verzekering betaalbaar houden

Een zorgverzekering zorgt ervoor dat je voor een goede prijs gebruik kunt maken van de zorg in Nederland. Toch kan het zijn dat de maandelijkse premie die je voor je verzekering moet betalen, zwaar op je balans drukt. In dat geval kun je eens kijken of je je eigen risico ook wilt verhogen. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen als je eenmaal zorg gaat gebruiken. Hoe hoger je dit bedrag instelt, hoe lager je maandpremie wordt. Zorg er echter wel voor dat je ook daadwerkelijk een buffer achter de hand hebt. Ook kun je kijken of je recht hebt op zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming die je maandelijks van de Nederlandse overheid kunt ontvangen. Zo hoef je nooit te besparen op je zorgbehoefte. Je gezondheid is namelijk onbetaalbaar dus ga daar zuinig mee om.

Een verzekering online afsluiten

Wanneer je graag wilt weten waar je de beste zorgverzekering voor jou kunt afsluiten, kun je eens kijken op een vergelijkingssite. Hier worden de diverse opties helder weergegeven en je ziet gelijk waar jij de beste deal kunt afsluiten. Wil je graag overstappen, dan kun je dit met een paar klikken op je muis regelen.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10