Home 5 Jongensnamen 5 Populairste Amerikaanse babynamen voor jongens

Populairste Amerikaanse babynamen voor jongens

Oorsprong
Geslacht

Betekenis Populairste Amerikaanse babynamen voor jongens

Er zijn een aantal populaire keuzes waar veel ouders voor kiezen. In deze blog delen we de top 10 populairste Amerikaanse babynamen voor jongens in Nederland.

 • Noah: Dit is de populairste Amerikaanse babynaam voor jongens in Nederland. De naam komt van het Bijbelverhaal over Noach en de ark.
 • Liam: De naam Liam staat op nummer twee in de lijst. De naam is afgeleid van de Ierse naam Uilliam, wat “beschermer” betekent.
 • Lucas: De naam Lucas komt van het Griekse woord “lucas” wat “verlichter” betekent. De naam is ook wel bekend vanwege de evangelist Lucas in het Nieuwe Testament.
 • Benjamin: De naam Benjamin is afgeleid van het Hebreeuwse woord “ben” wat “zoon” betekent en “yamin” wat “rechterhand” betekent.
 • Jackson: De naam Jackson is afgeleid van het Engelse woord “son of Jack”, wat “zoon van Jack” betekent.
 • Elijah: De naam Elijah is afgeleid van het Hebreeuwse woord “eliyahu” wat “mijn God is Jahweh” betekent.
 • Ethan: De naam Ethan is afgeleid van het Hebreeuwse woord “ethan” wat “sterk en vastberaden” betekent.
 • Levi: De naam Levi is afgeleid van het Hebreeuwse woord “levi” wat “verbonden met” betekent.
 • Jayden: Dit is een naam met Hebreeuwse oorsprong en betekent “God zij dank”.
 • Logan: Is van Schotse oorsprong en betekent “kleine vallei”.

 

Meer uitleg over populaire Amerikaanse babynamen

In Nederland zijn er talloze populaire babynamen voor jongens, maar er zijn een aantal Amerikaanse namen die bijzonder populair zijn. Deze namen worden steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en originele naam voor hun kind.

Een van de populairste Amerikaanse babynamen voor jongens in Nederland is Logan. Dit is een naam met Schotse oorsprong en betekent “kleine vallei”. De naam is afgeleid van de Schotse familienaam “Logan” en is in de Verenigde Staten populair geworden door de Wolverine-filmreeks.

Een andere populaire Amerikaanse babynaam voor jongens in Nederland is Jayden. Dit is een naam met Hebreeuwse oorsprong en betekent “God zij dank”. De naam is afgeleid van de bijbelse naam “Jadon” en is in de Verenigde Staten populair geworden door de rapper Jay-Z.

Daarnaast is ook de naam Tyler populair onder Nederlandse ouders. Dit is een naam met Engelse oorsprong en betekent “tegelmaker”. De naam is afgeleid van de Engelse familienaam “Tiler” en is in de Verenigde Staten populair geworden door de acteur Tyler Perry.

Tenslotte is ook de naam Chase een populaire Amerikaanse babynaam voor jongens in Nederland. Dit is een naam met Engelse oorsprong en betekent “jager”. De naam is afgeleid van de Engelse familienaam “Chase” en is in de Verenigde Staten populair geworden door de acteur Chase Crawford.

In samenvatting zijn Logan, Jayden, Tyler en Chase de populairste Amerikaanse babynamen voor jongens in Nederland. Deze namen staan bekend om hun unieke en originele karakter en worden steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een bijzondere naam voor hun kind.

Jongensnamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.