Home 5 Algemeen 5 Jouw kind verdient het mooiste geboortekaartje

Jouw kind verdient het mooiste geboortekaartje

Als jullie een kindje verwachten dan moet er veel worden geregeld. Natuurlijk is het allerleukste om een leuke naam te bedenken voor jullie zoon of dochter. Die naam kun je vervolgens verwerken op een zelf ontworpen geboortekaartje. In de vorige eeuw moest je een keuze maken uit voorbedrukte kaartjes en waren de mogelijkheden beperkt. Vandaag de dag is er veel veranderd. Vrijwel alles is mogelijk. Een kaartje met een mooie foto bijvoorbeeld, zodat jullie je kindje meteen aan iedereen kunnen voorstellen.

Ruime keuze in geboortekaarten

Als je op zoek bent naar een mooie geboortekaart om de gezinsuitbreiding aan te kondigen, dan kun je online terecht om zelf je kaart te ontwerpen. De naam van de baby kun je prominent op de voorkant zetten, zodat meteen duidelijk is hoe de nieuwe baby gaat heten. Leuke geboortekaarten waar je zelf je eigen draai aan kunt geven vind je in ruime mate op het internet. Wat je stijl ook is, romantisch of juist grappig, stijlvol of lekker hip, er is altijd wel een geboortekaartje te vinden dat past bij jullie en bij jullie kindje.

Begin op tijd met het ontwerpen van een eigen geboortekaartje

Als je in verwachting bent dan wil je natuurlijk eerst de kritieke weken afwachten om te zien of de zwangerschap goed zal gaan. Maar zodra je zwangerschap zo ver is dat je kindje levensvatbaar is, kun je gaan denken over het ontwerpen van een geboortekaartje. Natuurlijk bestel je ze pas als je kind is geboren. Dan is immers pas de geboortedatumbekend en kun je informatie als lengte en gewicht op het kaartje vermelden. Maar de rest kun je alvast klaar zetten. Wil je een lief gedichtje of een bijzondere tekst op het kaartje dan kun je daar vast mee experimenteren. Waar komt de tekst het mooist uit, hoe en waar zetten we de foto van de baby.

Bestel direct genoeg geboortekaartjes

Maak een lijst van de mensen aan wie je een geboortekaartje wilt sturen. Familie, vrienden, collega’s, de buren en wellicht ook naar je werk. Rond het aantal naar boven af. Denk er daarbij ook aan om 1 of enkele kaartjes te bewaren. Je kind zal het vast leuk vinden om zijn of haar geboortekaartje later zelf te kunnen zien, misschien wel in het eerste fotoalbum. Stel dat je een paar adressen bent vergeten, dan is het vervelend als je kaartjes moet bij bestellen. Daar komt bij dat een kleiner aantal kaarten bestellen vaak duurder is. Bij veel online leveranciers van geboortekaarten geldt dat je een lagere prijs per stuk betaalt als je meer kaartjes bestelt.

Bij wie bestel ik de mooiste geboortekaartjes?

Als je op zoek bent naar een goed adres om je geboortekaartjes te bestellen, kijk dan eens op GeboortekaartenWinkel. Hier vind je een ruime collectie geboortekaartjes. Zowel voor een jongen als voor een meisje, maar ook neutrale kaartjes voor ouders die voorstander zijn van een genderneutrale aankondiging. Ontwerpen is heel eenvoudig en je kunt vervolgens de kaartjes direct online bestellen.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10