Home 5 Trends 5 Leuke lente activiteiten voor jou en de kinderen

Leuke lente activiteiten voor jou en de kinderen

De lente is het ideale seizoen om van het buitenleven te genieten. Het is niet te warm, het is niet te koud en er zijn weinig vervelende insecten zoals wespen en muggen. Daarbij komen bloemen en planten weer tot leven, waardoor de natuur er kleurrijker en levendiger uitziet. Kortom, er is geen beter moment om er op uit te trekken en mooie wandelingen en fietstochten te maken. Maar er zijn nog veel leuke buitenactiviteiten die zowel jij als je kinderen helemaal geweldig zullen vinden. Het buitenleven in de lente biedt werkelijk waar talloze mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van al het moois dat onze natuur te bieden heeft.

 Een kinderboerderij bezoeken

Een bezoekje aan je lokale kinderboerderij is een geweldige manier om te genieten van de lente en om samen met je kinderen tijd door te brengen. Terwijl de kinderen zich vermaken met alle schapen, geiten, kippen en kleine knaagdieren, kun jij genieten van een rustmomentje. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee of plaats een spannende weddenschap op betFIRST via je mobiele telefoon. Daarnaast is de kinderboerderij een leerzame ervaring voor je kinderen, waarbij ze alles kunnen leren over de verantwoordelijkheid en het respecteren van dieren.

 Een moestuin aanleggen

Laten we de handen uit de mouwen steken, want het is tijd om in de tuin aan de slag te gaan! Tuinieren is niet alleen een fantastische manier om buiten te zijn en quality time door te brengen met je kinderen, maar het is ook nog eens nuttig. Het is altijd fijn om wat extra hulp te hebben bij het wieden van onkruid en het planten van nieuwe bloemen en planten. Het wordt nog leuker als je samen met je kinderen kruiden en gemakkelijke groenten uitkiest en een kleine moestuin aanlegt. Zo leren je kinderen over de groei en het onderhoud van planten op een interactieve en belonende manier. Bovendien kun je al het groente- en tuinafval dat je verzamelt gebruiken voor compost voor in de moestuin.

 Een picknick in het park

Een picknick is een geweldige manier om tijd door te brengen met je kinderen en om te genieten van de natuur en de buitenlucht. Een van de voordelen van Nederland is dat er in elke stad minstens één park te vinden is. Daarbij hebben een aantal parken verschillende voorzieningen, zoals picknicktafels en toiletten. Het is heerlijk om in het weekend of na schooltijd een frisse neus te halen en te genieten van een picknick in het park. Neem een groot kleed mee en ga lekker in het gras zitten. Voor de picknick kun je zowel eenvoudige als uitgebreide hapjes en drankjes meenemen. Vergeet niet om ook wat speelgoed mee te nemen, zoals een frisbee, zodat de kinderen samen kunnen spelen terwijl jij ontspannen toekijkt.

 Een wandeling in de natuur

Een wandeling in de natuur is een van de beste manieren om samen van de lente te genieten. En het maakt niet uit hoe vaak je gaat, want de natuur verandert op het moment zo hard dat je elke dag wel iets nieuws kunt ontdekken. Zoek een mooie wandelroute in de buurt en maak een avontuurlijke wandeling met je kinderen. Onderweg kunnen jullie de verschillende bloemen, planten en bomen ontdekken en misschien wel dieren spotten zoals vogels en vlinders. Dit is niet alleen goed voor de lichaamsbeweging, maar het is ook een fantastische manier om de band tussen jou en je kinderen te versterken. Er zijn ook diverse boeken voor kinderen die van alles over de natuur vertellen, waardoor je ze alvast enthousiast kunt maken voordat jullie op pad gaan.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10