Home 5 Algemeen 5 Minder vlees eten met deze vijf tips 

Minder vlees eten met deze vijf tips 

Ieder heeft zijn of haar eigen reden om minder vlees te eten. De ene doet het vanwege het milieu, de ander voor het dierenwelzijn of mensen doen het voor hun eigen gezondheid.

Wist je dat alle voedingsstoffen die je uit vlees haalt uit andere producten kunt halen? Als er maar voldoende ijzer, eiwit en vitamine B12 en B1 in zit. Positief gevolg van minder vlees eten is dat je meer vezels binnenkrijgt en minder kans hebt op hartafwijkingen. Maar hoe doe je dat nou precies?

 1. Eet meer peulvruchten 

Bruine bonen of bijvoorbeeld kikkererwten zijn hele goede vleesvervangers. Er zitten heel veel vezels in, maar geen verzadigd vet of zout. Bonen eten is bovendien beter voor het milieu.

 1. Gebruik minder grote porties

Wanneer er in een recept staat dat je 400 gram kipfilet toe moet voegen, probeer het dan eens te maken met 200 gram kipfilet. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere vleessoorten zoals gehakt. Waarschijnlijk merk je het verschil niet eens. Je proeft nog steeds vlees in je gerecht en het mooie is dat je geld bespaart bij de kassa. Dat kan best oplopen dat bedrag. Heb je eindelijk geld over voor een loopfiets of skelter.

 1. Ga telkens een stapje verder

Je moet niet ineens beginnen met een stuk minder vlees te eten. Doe dat geleidelijk. Ben je goed bezig dan ga je nog een stapje verder. Het vlees wat je gewend bent om te eten kan je vervangen door extra groenten of een vleesvervanger. En tomatensoep kun je natuurlijk zonder gehaktballen eten. Kijk gewoon per gerecht waar je aanpassingen kan doen en doe het dus in stapjes.

 1. Koop vleesvervangers

De afgelopen jaren zijn er heel wat vleesvervangers op de markt gekomen. De kwaliteit daarvan wordt beter. Zo is de smaak en textuur best lekker. Test verschillende merken uit en ontdekt welke het lekkerst is.

 1. Ontdek nieuwe producten

Ben je een type wat veel vlees eet op brood? Dan is het leuk om eens totaal iets anders te proberen. Vervang je kipfilet eens door humus.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10