Home 5 Algemeen 5 Oppas gezocht, heb jij er ook moeite mee om een goede te vinden?

Oppas gezocht, heb jij er ook moeite mee om een goede te vinden?

Een oppas gezocht voor je kind? Zomaar je kind bij een oppas achterlaten is iets dat de meeste ouders lastig vinden. Je kind is het meest belangrijke dat er is. Jouw familie of vrienden een avondje laten oppassen is nog best te doen, maar een vreemde? Je weet natuurlijk niet of diegene de juiste ervaring heeft en betrouwbaar is.

Daarom is het zo belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare en ervaren oppas. Zo kun je fijne date nights houden met je partner of er even lekker op uit met je vriendinnen. Alleen, hoe vind je een oppas waarbij jouw kind in veilige handen is? Een goede vraag! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat je snel een goede vaste oppas kunt vinden. Lees snel verder en maak meteen gebruik van onze tips.

Wat zijn jouw wensen? Schrijf ze op!

Heb je een oppas nodig, bedenk dan eerst wat voor soort vaste oppas je precies zoekt. Heb je alleen een oppas in het weekend nodig of ook voor doordeweekse dagen in de avond? Misschien heb jij baat bij een oppas die je helpt met huishoudelijke taken of koken. Moet iemand beschikken over een rijbewijs of een opleiding met kinderen hebben afgerond?

Bedenk eens goed wat jouw exacte wensen zijn en schrijf ze op. Hoe moet jouw perfecte oppas zijn? Zo kun je potentiële kandidaten beter screenen en de juiste keuze maken tussen de vele babysitters. Misschien zoek je een lieve en betrouwbare oppas of juist een oppas die ook streng kan zijn als je kind ongewenst gedrag laat zien. Doe dit vrij expliciet, zodat je straks snel de perfecte oppas gevonden hebt.

Vind jouw oppas via via

Snel een oppas gezocht? Dan heb je via via vaak al veel kans op succes. Kijk eens rond in je netwerk en vraag eens aan vrienden of collega’s met oudere kinderen in de buurt om raad. Misschien wil een van hun kinderen wel op jouw kind passen?

Oppassen is een zeer gewild bijbaantje onder jongeren. Het grote voordeel aan een oppas via via, is dat je in dit geval minstens een ouder van de jongere kent. Als er iets gebeurt, dan is er altijd iemand die kan bijspringen als de oppas het zelf even niet weet. Wel een veilige gedachte.

Vraag andere ouders om advies

Een betrouwbare oppas kun je ook vinden via anderen die ook een kind hebben. Misschien heb je niet zo’n uitgebreid netwerk en ken je alleen enkele vrouwen van je zwangerschapscursus. Vraag eens aan hen welke oppas ze hebben.

Mocht je al kinderen hebben, dan kun je ook een ouder op het schoolplein aanspreken en vragen of diegene nog een goede oppas kent. Meestal weet hij of zij wel iemand. Je kunt ook eens een ouder van kinderen uit de buurt vragen welke oppas zij hebben en diegene een berichtje sturen. De kans is hoe dan ook groot dat je jouw kids met een gerust hart aan hun oppas kunt overlaten.

Vind een oppas via de kinderopvang

Ook via de kinderopvang kun je snel een oppas vinden. Dit kan een stagiair zijn die wat extra’s wil bijverdienen als kinderoppas. Zeker een aanrader, want hij of zij heeft vaak al jaren ervaring met oppaswerk. Hierdoor weet diegene precies wat er in welke situatie moet gebeuren. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken.

Vind jouw oppas via social media

Je kunt ook een oppas zoeken via social media. Hierdoor kun je eenvoudig en snel oppassers in jouw woonplaats vinden. Denk aan gastouders en nanny’s. Plaats een oproep op Facebook en vertel wat voor soort nanny jouw voorkeur heeft. Je kunt ook een oproepje plaatsen in groepen in je Whatsapp. Hierin zitten vaak al vrienden of collega’s van het werk. Dit kan al snel een einde maken aan jouw zoektocht.

Vind een oppas via Marktplaats

Je kunt ook een oppas vinden via Marktplaats. Wie weet kom je hier wel de beste oppas tegen! Je kunt een oproepje plaatsen waarin je aangeeft wat jouw gezin thuis nodig heeft, of je een oppas voor vaste dagen zoekt, enzovoort. Door jouw wensen zo helder mogelijk op te schrijven, heb je de meeste kans dat je iemand zal vinden.

Maak een profiel aan op Marktplaats en ga meteen aan de slag. Via Marktplaats zie je vaak ook welke oppassers zich in jouw woonplaats aanbieden. Dit is vooral ideaal als je een vaste oppas zoekt die vaker oppaswerk bij jou kan doen.

Vind de perfecte oppas via een oppas website

Er zijn ook diverse websites waarop je een breed aanbod oppassers kunt zien. Deze bemiddelen tussen ouders en mensen die oppaswerk doen. Vaak is de inschrijving op zo’n website gratis en betaal je pas een vergoeding als je met de oppassers of gastouder in contact komt. Als je op zoek bent naar een oppas in amsterdam, dan lijkt dat moeilijk, maar met een oppas website zo gevonden.

Veel oppas websites hebben een ondersteunende app waarin je meteen een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt maken. Het is een betrouwbare en veilige manier om een oppas te vinden. Via een oppas website weet je altijd zeker dat je snel een oppasser kunt vinden voor doordeweeks of de avonden.

Zoek de juiste nanny voor jouw kinderen

Bekijk eens op welke manieren je op zoek wilt naar oppassers. Heb je uiteindelijk iemand gevonden die wilt komen oppassen, dan ben je er nog niet. Zo is het enorm belangrijk dat de nanny of ouder een klik heeft met jouw kind. Laat je oppas eens overdag langskomen om te zien of er wellicht een klik is. Zo weet je meteen of deze oppas een geschikte keuze is of beter nog even verder kunt zoeken.

Check ook goed de referenties die worden opgegeven. Misschien heeft diegene al eerder een baan met kinderen gehad. Je kunt ook eens aan een andere moeder vragen hoe zij over de oppas denkt. Dit kan uiteraard alleen als zij al ervaring met hem of haar heeft.

En onze laatste tip: vergeet niet de reviews te checken! Zo weet je zeker dat je straks een fijne oppas voor jouw gezin hebt gevonden.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10