Home 5 Algemeen 5 Ouders geworden! Dit moet je aanschaffen voor je kind

Ouders geworden! Dit moet je aanschaffen voor je kind

Het krijgen van een kind is een van de meest bijzondere en levensveranderende momenten in het leven van een ouder. Naast alle vreugde en verwondering die gepaard gaat met het ouderschap, brengt het ook een hele reeks verantwoordelijkheden met zich mee. Een van die verantwoordelijkheden is het zorgen voor de essentiële benodigdheden van je kind. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste items die je moet aanschaffen voor je pasgeborene.

1. Kinderwagen

Een kinderwagen staat bovenaan de lijst van essentiële aankopen voor ouders. Het is een handig hulpmiddel om je kind veilig en comfortabel te vervoeren, zowel binnen als buiten. Bij het kiezen van een kinderwagen is het belangrijk om te letten op factoren zoals duurzaamheid, gemakkelijke manoeuvreerbaarheid en het gewicht van de kinderwagen.

2. Babybedje

Een veilig en comfortabel bedje is van groot belang voor de slaap van je kind. Kies een babybedje dat voldoet aan de veiligheidsnormen en zorg ervoor dat het matras stevig en op maat is. Het bedje moet ook verstelbaar zijn, zodat het meegroeit met je kind. Daarnaast is het voor de afwisseling handig om een wipstoel aan te schaffen als je kind nog niet zelfstandig kan zitten. Hierin kan je kind heerlijk zitten of liggen en om zich heen kijken.

3. Autostoeltje

Veiligheid in de auto is een absolute prioriteit. Een autostoeltje is essentieel om je kind te beschermen tijdens het reizen. Zorg ervoor dat het autostoeltje voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen en dat het geschikt is voor de leeftijd en grootte van je kind. Vergeet ook niet het autostoeltje op de juiste manier te installeren.

4. Babybadje

Een babybadje is handig voor het geven van een bad aan je kind. Kies een babybadje dat stabiel is en gemakkelijk te reinigen. Daarnaast is het handig om een zachte badstoel te hebben waarin je je kind kunt ondersteunen tijdens het baden.

5. Verschoningstafel

Een verschoningstafel biedt een comfortabele en veilige plek om je kind te verschonen. Zorg ervoor dat de tafel voldoende opbergruimte heeft voor luiers, doekjes en andere benodigdheden. Het is ook handig als de tafel verstelbaar is in hoogte, zodat je rug wordt ontlast tijdens het verschonen.

6. Babykleding

Babykleding is een van de leukste onderdelen van het ouderschap. Zorg ervoor dat je voldoende rompertjes, shirts, broeken, sokken en mutsjes hebt om je kind warm en comfortabel te houden. Kies voor natuurlijke materialen zoals katoen om de gevoelige huid van je baby te beschermen.

7. Flessen en spenen

Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven, heb je misschien geen flessen en spenen nodig. Maar als je flesvoeding wilt geven of afgekolfde moedermelk wilt geven, dan zijn flessen en spenen essentieel. Zorg ervoor dat je flessen kiest die gemakkelijk te reinigen zijn en dat de spenen geschikt zijn voor de leeftijd van je kind.

8. Babyvoeding

Naarmate je kind ouder wordt, zal hij of zij ook beginnen met het introduceren van vast voedsel. Zorg ervoor dat je babyvoeding in huis hebt die geschikt is voor de leeftijd en ontwikkeling van je kind. Het is ook handig om een aantal babyvoedingslepels en kommetjes te hebben voor het serveren van de voeding.

9. Speelgoed

Speelgoed mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. Voor kinderen vanaf 1 jaar is het van groot belang om speelgoed te kopen. Hierdoor leert je kind met leeftijdsgenoten om te gaan en bovendien is het handig om speelgoed 1 jaar in huis te hebben dat je kind helpt bij de eerste stapjes, zoals een loopwagen of een loopfiets.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10