Home 5 Trends 5 Populaire babynamen en webshop tips voor ondernemers in de kinderbranche

Populaire babynamen en webshop tips voor ondernemers in de kinderbranche

Er is een baby op komst! Wat voor bekende, mooie, interessante babynaam zullen we kiezen. In 2020 waren de namen Emma en Noah de meest populaire babynamen. Uit het jaarlijkse overzicht van de Verzekeringsbank blijkt dat er vorig jaar 807 jongens met de naam Noah zijn aangegeven en dat er 685 baby’s zijn geboren met de naam Emma.

In 2020 zijn in Nederland (tot en met november) 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes.

U bent ondernemer en wilt online starten met uw nieuwste kindje, uw frisse en nieuwe webshop. De website snel ff voor een vriendenprijsje door een lokale kennis laten maken. De webshop met een betalingssysteem eraan vast geplakt. De geboorte van uw online onderneming is een feit en er kan flink geld verdient worden! Na een tijdje blijkt er niet veel beweging in de zaak te komen behalve dat uw bezoekers heeft gehad uit uw familie of kennissenkring. Ga aan de slag en laat uw online kindje groeien! 

Linkbuilding

De naam van uw online onderneming en de producten of diensten die u wilt gaan vermarkten dienen bekend te worden, vindbaar en zich gaan onderscheiden van de concurrent die precies dezelfde droom heeft. Creëer dit dankzij linkbuilding, een online marketing onderdeel die door specialisten veelal toegepast wordt om online business te laten groeien. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief verkrijgen van links op websites van derden die naar uw website verwijzen. De links dienen zo relevant en waardevol mogelijk te zijn. Het doel van linkbuilding is om een pagina van uw eigen website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen voor zoektermen die op de webpagina worden gebruikt. Hoger komen in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing wordt Search Engine Optimization afgekort SEO genoemd. 

SEO bestaat naast website techniek en website content (teksten en afbeeldingen) ook uit een berekening van de waarde die links doorgeven aan uw website. 

Als de optimalisatie voor zoekmachines op de eigen website plaatsvindt noemen we dit on-page SEO. Als de optimalisatie plaatsvindt op andere websites dan noemen we dit off-page SEO.

Het verkrijgen van links op andere websites die verwijzen naar uw eigen website is veruit de belangrijkste vorm van off-page SEO. Voor dit proces  gebruiken we vaak de Engelstalige term linkbuilding. Een link naar een andere pagina wordt gezien als een blijk van vertrouwen voor uw betreffende website. Links worden over het algemeen geplaatst door mensen die hun lezers waardevolle informatie willen bieden.

Werk aan uw SEO teksten

Uw SEO teksten en content zijn niets meer dan teksten in de vorm van artikelen of blogs en afbeeldingen die u zelf kunt maken of door een specialist kunt laten organiseren. Deze content dient uw doelgroep aan te spreken, van hoge kwaliteit te zijn, uniek en aansprekend zijn voor uw publiek en Google. Een goede SEO-tekst schrijft u op de eerste plaats voor uw bezoekers. Door middel van de juiste zoekwoorden wordt uw content hot. Want zoekwoorden zijn de woorden die mensen intikken in zoekmachines. Op basis van deze woorden bepaalt Google wie in de top verschijnt en wie niet. 

Ververs uw website regelmatig met relevante kinder content

Dit zorgt voor kwalitatieve, natuurlijke backlinks. En deze hebben weer een zeer positieve invloed op uw ranking in Google. Mensen die op zoek zijn naar informatie of een vraag beantwoord willen zien worden gaat vaak als eerst online op zoek naar informatie. Het is vaak de eerste informatiebron die we aanboren voordat we verder kijken. Indien de informatie die u voorschrijft interessant wordt bevonden wijzen mensen elkaar online op uw informatie; bijvoorbeeld op andere websites of forums die gerelateerd zijn aan dit thema. Dit levert waardevolle backlinking op die er op hun beurt weer voor zorgen dat uw website nog hoger in de Google zoekresultaten zal verschijnen. 

Het tonen van de beste zoekresultaten is prioriteit nummer één van een zoekmachine als Google en die van u natuurlijk aangezien het u meer bezoekers zal opleveren. Een positieve vicieuze cirkel dus.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10