Home 5 Babykamer 5 Spouwmuurisolatie als wapen tegen een hoge energierekening

Spouwmuurisolatie als wapen tegen een hoge energierekening

Tenzij je filmster, voetballer of de gelukkige winnaar van de Staatsloterij bent, gemiddeld genomen wordt de maandelijkse energierekening niet echt met gejuich begroet. Integendeel, nog steeds verbazen we ons over de hoogte van de nota en het verbruik. Soms is dat terecht, soms onterecht. Want als jij nog geen spouwmuurisolatie hebt, mag je eigenlijk ook niet klagen.

Tijd om actie te ondernemen

Want een van de eerste dingen die je in orde moet maken als je een lagere energierekening wilt is kiezen voor spouwmuurisolatie. Doe je dat niet, dan verdwijnt veel van de warmte inderdaad zomaar door de muren naar buiten. Dat is ook precies de reden dat je weliswaar een hoge energierekening hebt, maar het eigenlijk nooit heel warm is in je huis. Tijd om actie te ondernemen dus. En snel!

Het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte die zich bevindt tussen de buiten en de binnenmuur van je huis. Je doet je huis zo een jasje aan en dat ga je meteen merken aan de energierekening, want die gaat drastisch naar beneden. Je gaat het ook meteen voelen aan de warmte in je huis, want ineens wordt het echt comfortabel warm binnen. Door het plaatsen van isolatie is je huis ook beter in staat de schimmels en vocht buiten de deur te houden.

Smalle spouw betekent kiezen voor EPS parels

Overtuigd van het nut van isoleren is het nu alleen nog zaak de juiste producten te kiezen. Laten we er drie uitlichten, drie van de meest gebruikte materialen en die elk zo hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Heb je een smalle spouw? Dan doe je er goed aan voor EPS parels te kiezen. EPS parels zijn als geen ander materiaal in staat om smalle spouwmuren op perfecte wijze te isoleren. Neem je bijvoorbeeld glaswol, ook veel gebruik voor isolatie, dan is dat bijvoorbeeld een materiaal dat je alleen gebruikt bij de bredere spouwmuren.

Een naadloze isolatielaag met Enverifoam

Een andere optie is gebruikmaken van Enverifoam. Ook dit isolatiemateriaal heeft een aantal uitstekend eigenschappen. Zo is het in staat om ook de kleinste kiertjes te isoleren, zorgt het altijd voor een naadloze isolatielaag en heeft het waterafstotende eigenschappen. Ook is het een luchtdicht materiaal en een product dat als zeer brandveilig geldt. Nog een voordeel van Enverifoam is dat het niet krimpt.

Knauf Supafil is relatief goedkoop

Daarmee is alleen het meest populaire isolatiemateriaal nog niet genoemd. Want dat is wat Knauf Supafil is. Natuurlijk komt dat door de uitstekende eigenschappen die het heeft, het heeft zeker ook met de lage prijs van dit product te maken. Knauf Supafil zorgt voor een prima isolatiewaarde, het houdt ook geluiden buiten de deur en het behoort tot brandklasse A1. Ook geldt het als sterk waterafstotend.

Kies je voor een van deze producten, dan komt het wel goed met het isoleren van de spouwmuur. Dan komt het zeker ook goed met je energierekening, die significant naar beneden zal gaan.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10