Home 5 Zonder categorie 5 Stokke Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp

Wanneer je in verwachting bent ga je natuurlijk al gauw kijken wat je allemaal nodig hebt voor dat kleine hummeltje dat er straks komt. Dan is het bijna onvermijdelijk dat je op een gegeven moment de Stokke Tripp Trapp stoel tegen komt. Want deze kinderstoel die een mensenleven mee gaat, staat bij ontzettend veel gezinnen aan de eettafel.

Wat is een Stokke Tripp Trapp stoel?

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel is een uitermate handige houten, verstelbare en duurzame stoel van het Noorse merk Stokke. Het is al bijna vijftig jaar geleden dat de allereerste Stokke Tripp Trapp stoel op de markt kwam. In die halve eeuw heeft het merk Stokke het ontwerp van de stoel steeds verder verfijnd, waardoor veel mensen echt zweren bij deze simplistische kinderstoelen. Het slimme aan de Stokke Tripp Trapp is dat het een kinderstoel is die meegroeit met je kindje. Je kunt hem dus heel makkelijk aanpassen aan de leeftijd en fase waar je kindje in zit. Je kunt er bovendien een aantal hele handige accessoires bij kopen waardoor je de stoel echt vanaf dag 1 kunt gebruiken.

Gelijk aan tafel met de Stokke Tripp Trapp New Born set

Wanneer je kleintje net op de wereld komt kijken heeft hij natuurlijk alleen nog maar borstvoeding of flesvoeding nodig. Voordat zo’n ukkie een echte maaltijd verorbert ben je echt wel flink wat maanden verder. Toch kan het heel handig zijn om je baby ook gezellig aan tafel te hebben wanneer jullie met het gezin aanschuiven voor een maaltijd. Voor jullie is dit namelijk het moment om rustig te eten, maar dikwijls zit je dan tegelijkertijd met een krijsende baby die jouw aandacht ook nodig heeft. Met de New Born set schuif je de baby gewoon aan tafel bij, zodat jij kunt eten en tegelijkertijd contact met je baby kunt houden. De New Born Set bestaat uit een zitje dat je eenvoudig en zonder gereedschap op de Tripp Trapp stoel kunt bevestigen. Of je het goed hebt gedaan zie je aan de groene en rode indicatoren op het zitje. In het zitje zit een vijfpunts-veiligheidstuigje wat ervoor zorgt dat je baby veilig ligt. Op de website van Stokke staat geschreven dat je deze set kunt gebruiken vanaf de geboorte totdat de baby 9 kg weegt, en dat het een ergonomisch zitje is waarin de beentjes op de juiste wijze ondersteuning krijgen.
Ook handig om te weten voor je een aankoop gaat doen, is dat de new born set alleen past op Tripp Trapp stoelen van na mei 2003. Heb je dus een mooi oudje via Marktplaats op de kop getikt, dan kan het zijn dat het geen goede match is. Vaak vermeldt de verkoper dit er echter wel bij.

Voordelen van de new born set op de Tripp Trapp stoel zijn dat jij je baby kunt voeden, maar dat jouw bordje ondertussen niet koud hoeft te worden. Bovendien is het natuurlijk heel fijn om als compleet gezin aan tafel te kunnen zitten. Dit is niet alleen gezellig maar zorgt er ook voor dat jij en de rest van je gezin lekker kunnen ‘bonden’ met het nieuwe jongste gezinslid tijdens het eten. Daarnaast leert je kindje door te kijken naar hoe de rest van het gezin lekker zit te smikkelen veel over hoe hij zelf moet eten. Het duurt dan vast ook niet lang voordat de new born set eraf kan en je kleintje zelf kan gaan oefenen.

Je past de Stokke Tripp Trapp eenvoudig aan

Zodra je kleintje kan zitten kan de new born set plaatsmaken voor een baby set. Ook deze aanvulling klik je eenvoudig vast op de stoel, zonder dat je daarvoor met een schroevendraaier of boor in de weer moet. De baby set is ook een soort zitje met een veiligheidstuigje, waarbij je kindje nog genoeg bewegingsruimte heeft, tevens goede ondersteuning krijgt bij het zitten, maar toch veilig vast zit. Wat ook heel handig is; de baby set kan gewoon in de vaatwasser! Dat scheelt een hoop gepoets met die kleine smeerkezen. Je kunt de onderdelen die bij de baby set horen, zoals het veiligheidstuigje, de kussen set en het tafelblad los van de baby set kopen.
Zodra jouw kindje in staat is zelf uit het zitje te klimmen en zelfstandig op de stoel kan zitten haal je de baby set van de stoel en pas je de zitplank en voetenplank aan zodat hij past bij de lengte van je kind. Wil je de stoel dan nog een beetje comfortabeler maken of juist een beetje pimpen? Dan kun je nog een Tripp Trapp (junior) kussen aanschaffen. De Stokke Tripp Trapp kun je telkens opnieuw aanpassen aan je groeiende kind. Je kind kan als tiener nog steeds aanschuiven op zijn eigen vertrouwde stoel. Als hij zou willen kan de stoel zelfs mee het huis uit, als het zover is, want de Stokke Tripp Trapp is ook geschikt voor volwassenen tot 136 kg!

De voordelen van de Stokke Tripp Trapp stoel

De Stokke Tripp Trapp heeft een aantal voordelen op de gewone kinderstoel. Het belangrijkste voordeel wordt hierboven al uitgebreid omschreven; deze kinderstoel kan je eindeloos gebruiken! Voor elke leeftijdsfase kun je de stoel eenvoudig aanpassen. Van kleine baby tot volwassene. Dat is echter niet de enige reden waarom je met de Stokke Tripp Trapp een duurzame stoel koopt. Het bedrijf Stokke vindt het namelijk ook belangrijk dat de stoelen geproduceerd worden met aandacht voor het milieu en ze dragen graag een steentje bij aan een groenere wereld. Dat is ongetwijfeld iets wat je als ouder alleen maar kunt toejuichen. Maar ook het ontwerp en materiaal waar de stoel van gemaakt wordt draagt bij aan zijn duurzaamheid. Het Europese eiken- of beukenhout waar de stoelen van gemaakt worden en het ontwerp vormen samen namelijk een praktisch onverwoestbaar geheel. Knappe kleuter die deze stoel weet te slopen! Het onverwoestbare ontwerp is daarnaast ook nog eens lekker minimalistisch, waardoor het eigenlijk in elk interieur goed staat, of in ieder geval niet uit de toon valt. Bovendien kun je ook nog eens kiezen uit allerlei mooie kleuren, en kun je met de accessoires kiezen voor leuke printjes om op die manier je eigen stijl te weerspiegelen.

Een nieuwe of tweedehands Stokke Tripp Trapp?

Hoewel de Stokke Tripp Trapp stoel natuurlijk een hele goede investering is, omdat je er zo ontzettend lang mee kunt doen, is het wel een forse investering. De stoelen zijn namelijk niet goedkoop en helemaal als je de new born of baby set erbij wilt hebben, tikt het al gauw aardig aan. Gelukkig kun je ook tweedehands genoeg Stokke Tripp Trapp stoelen vinden. Die vaak ook nog in hele goede staat zijn. Even een sopje erover heen dan gaat kan het volgende kindje er weer lekker op zitten.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10