Home 5 Babynamen 5 Tips voor het kiezen van een goede babynaam

Tips voor het kiezen van een goede babynaam

Het verzinnen van een naam voor de baby is een heuse uitdaging en een keuze die het leven van je baby bepaald. Laten we jou op weg helpen met deze tips die ervoor zorgen dat jij op een verstandige en weloverwogen manier doet waar je achteraf geen spijt van zult krijgen. Je kind gun het nou eenmaal het beste, zo ook de babynaam!

1. Kies een naam die bij je persoonlijkheid past!

Een geweldige manier om een ​​babynaam te kiezen, is door na te denken over wat voor soort persoon jij bent. Hou je van plezier maken? Ben je uitgaand? Ben je gek op klussen zoals het isoleren met geïsoleerde kantplank xps materiaal? Of ben je liever alleen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je deze methode kunt toepassen om een ​​perfecte naam voor jouw kleintje te vinden. Je kunt zelfs overwegen een naam te kiezen die niet in een bepaalde categorie past. Denk bij het noemen van jouw kind na over hoe deze zich zou voelen als het kind een naam zou krijgen die niet bij de persoonlijkheid past. Zou je er blij mee zijn?

2. Vergeet niet na te denken over de geschiedenis van de familie!

Als je op zoek bent naar iets unieks, moet je rekening houden met de geschiedenis van de familienaam. Als je uit een lange reeks vooraanstaande mensen komt, wil je misschien naar namen kijken die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

3. Denk na over de betekenis achter de naam!

Je hoeft niet altijd te kiezen voor de voornaam die in je opkomt. Probeer in plaats daarvan na te denken over de betekenis achter de gekozen naam. Het laatste wat je wilt is dat je kind opgezadeld wordt met een naam die glaswol betekent… Je zou zelfs iemand kunnen vragen die de betekenis achter de naam kan onderzoeken om je te helpen.

4. Kies je voornaam zorgvuldig!

Kies verstandig wanneer je een kind een naam geeft. Je wilt er namelijk voor zorgen dat hun naam betekenis en inhoud heeft. Als je op zoek bent naar iets specifieks, zoals een bepaalde kleur, dier of zelfs de naam van een persoon, dan kun je deze dingen gemakkelijk vinden via online zoekopdrachten. Als je echter alleen een naam wilt die “goed” of “mooi” betekent, moet je misschien wat graven. Er zijn veel namen die deze betekenis hebben, maar ze zijn niet allemaal gemakkelijk te vinden.

5. Kies geen naam op basis van populariteit

Als je je kind naar een beroemd persoon gaat vernoemen, dan moet je weten wat ze deden voordat ze beroemd werden. Zijn ze beroemd geworden omdat ze ergens goed in waren? Of werd hun bekendheid aan iets heel anders verdiend? Dit geldt vooral als je je kind vernoemt naar een beroemdheid die een schandalig verleden had.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10