Home 5 Babynamen 5 Tips voor het verzinnen van een naam voor jouw baby

Tips voor het verzinnen van een naam voor jouw baby

Zodra je beseft dat je zwanger bent, is het eerste wat vaak bij jezelf of je partner opkomt dat je de baby een naam mag geven. Het kiezen van een naam voor je baby gaat gepaard met veel druk, aangezien er zoveel opties en zaken zijn om te overwegen, alvorens je de volgende generatie van een naam voor het leven gaat voorzien. Wie wil nou niet de perfecte babynaam kiezen terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Een naam is definitief en blijvend, dus geef de kleine vanaf de eerste dag dat hij of zij de wereld betreed met trots een eigen identiteit.

Traditioneel of Niet

Indien je zoekende bent naar een nieuwe babynaam is een belangrijke vraag die je jezelf en je partner moet stellen: “Houden we van traditionele of meer niet-traditionele namen?” Hecht je hier waarde aan, dan bepaald het vervolgens wel de overige namen van toekomstige gezinsleden, aangezien het de toon kan zetten voor de namen van je toekomstige kinderen.

Ga je voor een meer ongebruikelijke naam, dan zal je kind beter zijn in impulsbeheersing omdat ze hun hele leven mensen moeten helpen met uitspraak. Kinderen met eenvoudigere voor- en achternamen lijken meer uit te blinken in de wereld, aangezien de samenleving zich meer op zijn gemak voelt met namen die gemakkelijk uit te spreken zijn. Denk na of je de familienaam eer wil aandoen door familienamen te gaan gebruiken of dat je deze liever in de container ombouw 2 containers gooit en er een eigen unieke draai aan geeft.

Trending of Niet

Iedere eeuw of periode heeft wel een bepaalde trend in namen voor kinderen. Gek genoeg is het soms moeilijker om hier vanaf te blijven dan je denkt. Het vinden van een populaire of trendy naam is niet zo moeilijk. Om dit te voorkomen kun je op zoek gaan naar de top trending namen van de afgelopen jaren en kijk je of je favoriete naam op deze lijst vermeld staat. Indien jouw favoriete naam deel uitmaakt van deze lijst, moet jezelf afvragen of het je wat uitmaakt of je volgende kind naast vele andere kinderen deze naam gaat verkrijgen. Indien je voor een nieuwe auto of buitenkeuken bbq gaat wil je natuurlijk ook niet precies dezelfde aanschaffen als de buren en andere buurtgenoten. Sommige mensen kiezen puur voor een naam omdat ze gewoonweg van het kind houden en de naam mooi vinden ondanks dat er nog vele andere soortgelijke naamgenootjes zullen volgen.

De Betekenis

Een naam heeft vaak een betekenis of achterliggende gedachte. Zij het in religieuze zin of wegens de familietraditie. Verwacht natuurlijk niet dat de nieuwkomer zich gaat gedragen volgens deze naam en betekenis of achterliggende gedachte, maar de betekenis van onze naam zal ons op de een of andere manier toch gaan beïnvloeden. Evenals ieder productnaam zoals een container ombouw 4 containers een betekenis heeft in praktische zin, kan een naam als Jozef een bijbelse betekenis hebben.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10