Home 5 Algemeen 5 Trendy verstoppertje spelen voor het hele gezin

Trendy verstoppertje spelen voor het hele gezin

Vraag jij je af hoe je ze zomer doorkomt nu je vakantie naar het buitenland waarschijnlijk niet doorgaat? Vakantievieren op 1,5 meter, hoe doe je dat? Gewoon met de nieuwste rage! Verstoppertje spelen anno 2020, samen met je gezin of met vrienden op afstand.

Waarschijnlijk zoek je naar mogelijkheden om naar buiten te kunnen. Wandelen, fietsen, gewoon even de lente opsnuiven. Gelukkig zat het weer mee; de lente was nog nooit zo warm. Ingrediënten dus om op de fiets te stappen. En daar moet iemand een goed idee hebben gekregen. Vast lachend om zichzelf maar het wel delend met vrienden ontstond de nieuwe trend van 2020. Fietscaching! Tijd dus voor de check op je eigen en de kinderfiets. Is je kind eigenlijk wel toe aan een formaatje groter dan is dit het moment. Een nieuwe meisjesfiets 24 inch of misschien al een grotere meisjesfiets 26 inch is met een zomer waarin de vakantie waarschijnlijk toch thuis is, namelijk een hele goede investering.

Een level hoger

Van jong tot oud zie je mensen wandelen, skeeleren en fietsen. En zo ook deze oude trend in een nieuw jasje. Geocaching maar dan op de fiets. Terug van eigenlijk niet weggeweest. Een aantal jaren geleden was het hot; cachelopen. Toen dus al een hit maar nu zeker. En dat is niet raar. Geocaching combineert buiten met sport en spel tegelijk. En zeker in combinatie met fietsen geeft het een nieuwe ervaring. Het principe van het Geocaching blijft hetzelfde. De routes zijn alleen sneller of makkelijk te combineren tot een grotere route. Ook zelf routes bedenken en delen met familie of vrienden is trendy en een leuke manier om in contact te blijven. In de cache kun je berichtjes of kleinigheidjes voor elkaar achterlaten en later heb je weer genoeg stof waar je tijdens de chat of (borrel)skype over te praten. Wanneer je de coördinaten uitwisselt, is het wel belangrijk te weten in welk systeem de gps werkt. Meestal is dit een gps ingesteld op WGS 84, hetgeen afwijkt van de Nederlandse Bessel-coördinaten of de RD-coördinaten.

Hetzelfde maar iets anders

In de basis kun je de ‘normale’ cache routes gebruiken die je op de Geocache website kunt vinden. Let er wel op dat delen van route misschien niet of minder geschikt zijn om te fietsen. Bij de meeste routes kun je dit oplossen door een klein stukje te lopen.

Een cache fietsen is eigenlijk niets meer dan verstoppertje spelen maar dan op een hoger level. Zelfs met meerdere mensen waarbij je elkaar niet tegen zult komen. Je maakt gebruik van een gps-ontvanger of een telefoon met gps verbinding. En in plaats van iemand zoeken, zoek je naar de schat, de cache die verstopt is. Deze cache zelf is een (waterdicht) doosje waarin naast de schat ook een logboek zit.

Kleine schatten

Heb je de cache gevonden, ruil dan zelf één van de schatten in het doosje voor iets anders of voeg je er één aan toe. Je naam noteren in het logboek is leuk voor anderen en ook op de website is het de bedoeling om een log achter te laten, zelfs als je de schat niet gevonden hebt.

De trend dus van 2020 want Fietscachen zorgt gegarandeerd voor een zomer vol plezier. En daarnaast is fietsen gezellig en gezond. En aan routes geen gebrek want er zijn miljoenen caches uitgezet. Route uitzoeken en op pad dus. Neem wat lekkers en een kleed mee voor onderweg dan weet je zeker dat het een grandioze ervaring wordt.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10