Home 5 Trends 5 Veel babyfoto’s? Dit zijn 3 leuke ideeën om er mee te doen

Veel babyfoto’s? Dit zijn 3 leuke ideeën om er mee te doen

De ene dag zijn ze piepklein en hulpeloos, en de volgende dag zitten ze zelfstandig rechtop. Als nieuwe ouder leer je snel dat baby’s zo snel veranderen en groeien! Daarom is het belangrijk om elke mijlpaal te documenteren – voor je het weet is je baby helemaal volwassen! Daarom maken we maar liefst al te graag foto’s van elk bijzonder moment van ons kleine bundeltje vreugde. Maar, met al die foto’s komt natuurlijk de vraag wat je ermee moet doen. Als je wat creatieve ideeën zoekt, zijn hier drie leuke dingen die je met de foto’s van je baby kunt doen:

 

#1 Scrapbooking

Een van de meest klassieke manieren om je herinneringen te bewaren is door middel van scrapbooking. Je kunt een kant-en-klaar album kopen of je eigen ontwerpen, en het dan vullen met foto’s en aandenkens aan het eerste jaar van je baby (en daarna!). Scrapbooking is een geweldige manier om knutselend bezig te zijn en de foto’s van je telefoon of computer te krijgen en in een aandenken te veranderen dat je voor altijd kunt koesteren. Laat één van je favoriete foto’s als foto op glas afdrukken. Zo heb je een bijzondere herinnering, die je bijvoorbeeld aan de muur kunt ophangen.

 

#2 Fotoboeken

Als je weinig tijd hebt (of gewoon niet zo handig bent), is een andere optie het maken van een fotoboek. Er zijn gelukkig diverse online websites, waarbij je binnen no-time je eigen fotoboek kunt maken. Zo kun je je foto’s uploaden en in een paar klikken een professioneel uitziend boek maken. Bovendien zijn fotoboeken leuke cadeautjes voor grootouders en andere familieleden! Zeker als je kleine wondertje het gehele fotoboek in de spotlight staat. Ook leuk om later doorheen te bladeren.

 

#3 Fotolijsten

Last but not least: een laatste idee is om een paar van je favoriete foto’s uit te kiezen en ze in lijsten rond je huis te hangen. Maak bijvoorbeeld een fotowand, waarbij je alle waardevolle momenten op één plek hebt. Dit is een gemakkelijke manier om je ruimte wat persoonlijker te maken en tegelijk die kostbare babyfoto’s uit de opslag te halen! Je kunt lijsten kopen die bij elkaar passen of voor een meer eclectische look gaan door verschillende maten, vormen en materialen te mengen en bij elkaar te passen. En wat dacht je van een tuinposter? Maak bijvoorbeeld een foto van de kleine in de natuur en hang deze prachtige foto als aanvulling in de tuin.

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10