Home 5 Algemeen 5 Welke vloeren zijn geschikt met kleine kinderen in huis?

Welke vloeren zijn geschikt met kleine kinderen in huis?

Een vloer heeft veel te verduren als er kleine kinderen in huis wonen. Denk maar eens aan speelgoed dat soms door de lucht vliegt, eten of drinken dat omvalt en rolschaatsen die per se binnen aan moeten. Hartstikke gezellig en het hoort erbij, maar hoe hou je je vloer mooi. Zijn er eigenlijk wel vloeren die geschikt zijn voor kleine kinderen?

Er zijn zeker vloeren die perfect zijn voor als je (kleine) kinderen hebt. De vloer die steeds populairder wordt is de gietvloer. Best logisch aangezien deze erg sterk en slijtvast is. Handig dus met kleine kinderen in huis. Aangezien een gietvloer over vloerverwarming gelegd kan worden heb je geen last van koude voeten. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de vloer met de hand in meerdere lagen over de ondervloer gegoten waardoor er geen naden en kieren zijn. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudig en snel schoongemaakt kan worden. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Er zijn diverse soorten gietvloeren. Bijvoorbeeld een gietvloer met een beton design. Een prachtige vloer die past bij een industriële woonstijl.

Schoonmaken wordt gemakkelijk met pvc

Wil je eigenlijk liever die mooie, robuuste houten planken in je woonkamer, maar vind je deze net wat te kwetsbaar met kleine kinderen, dan zijn Pvc vloeren de oplossing. Pvc blijft altijd in ontwikkeling en wordt daarom constant verbeterd. Houten planken als design is dan ook geen probleem en tegenwoordig lijkt het ontzettend echt. Het is dan niet erg als er eten gemorst wordt, want met een vochtig doekje is het zomaar weer schoon. Ook zijn er designs die erg op beton lijken. Dus dan heb je toch een industriële en stoere look, maar dan van een iets zachter materiaal. Vanwege dit relatief zachte materiaal vallen de kleintjes iets zachter dan wanneer je bijvoorbeeld tegels in je keuken hebt liggen. Pvc kan ook heel goed in keukens namelijk, want het materiaal is waterbestendig. Een ander voordeel wat zeker niet vergeten mag worden is dat pvc vloeren geluiddempend zijn. Als er boven een speelgoeddoos wordt omgekieperd, of dat ze heen en weer rennen met schoentjes aan, is dat minder goed te horen dan wanneer je bijvoorbeeld laminaat hebt liggen. Ook als je een grote woonkamer hebt, wordt de echo hierdoor minder.

Creëer je favoriete sfeer met een gietvloer

Hou je toch meer van een strakke en moderne uitstraling dan is de kunststof gietvloer iets voor jou. Een vloer die je huis optisch groter doet lijken en zeker tegen een stootje kan door het duurzame materiaal dat gebruikt wordt. Deze variant van de gietvloeren wordt steeds populairder, omdat de voordelen meer bekendheid krijgen. Het schoonmaken is een koud kunstje, de vloer voelt zeer prettig aan, hij gaat een leven lang mee en kan gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden. Een kunststof gietvloer is geschikt voor bijna elke ruimte. Ook in de babykamer is het een aangename vloer en te verkrijgen in alle wenselijke kleuren. Zo kun je de sfeer in de babykamer creëren die je altijd al gewild hebt.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10