Home 5 Babykamer 5 Welke vloeren zijn handig met kleine kinderen?

Welke vloeren zijn handig met kleine kinderen?

Kinderen in huis zorgen voor leven in de brouwerij. Er wordt gespeeld, gerend en vooral bij jonge kinderen gaat er wel eens wat drinken of eten om. Je vloer moet dus wel tegen een stootje kunnen. Pvc en gietvloeren staan er om bekend dat ze heel wat kunnen hebben en eenvoudig schoon te maken zijn.

De vloer die ideaal is voor een huishouden met kinderen is de gietvloer betonlook. Steeds vaker zie je deze vloer terug in woningen. Het is een gietvloer die bestaat uit kunststof in plaats van beton. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton. Het materiaal is waterdicht, dus als je oogappel haar of zijn water omstoot is een doekje genoeg om het weer schoon te maken. Er zitten geen naden en kieren in de vloer, de vloer is slijtvast dus gemakkelijk schoon te maken. Zo heb je meer tijd voor je kinderen.

De pvc vloer kent oneindig veel variaties

Hou je toch meer van een houten vloer, dan is echt hout misschien niet zo praktisch met kleine kinderen. Een vlek gaat niet zo makkelijk meer uit het hout en dat is hartstikke zonde. Dan zijn Pvc vloeren een uitkomst. Deze heb je in alle soorten en maten en aangezien het materiaal steeds maar weer wordt verbeterd, lijkt het soms echt op houten planken die je in je woonkamer hebt liggen. Er wordt geen gebruikt gemaakt van schadelijke stoffen, waardoor het een verantwoorde keuze is om een mooie pvc vloer aan te schaffen. Deze vloeren gaan lang mee door de beschermende toplaag die erop zit, dus ook ideaal voor kleine kinderen. Het schoonmaken is vrij snel klaar, omdat er geen speciale behandeling nodig is; stofzuigen en dweilen is genoeg. Een ander heel praktisch voordeel is dat pvc geluiddempend is. De echo van gillende kinderen wordt zo een stuk minder en voetstappen van boven worden gedempt. Er zijn ontzettend veel designs aan vloeren te vinden. Wil je een houtlook, visgraatmotief, brede of juist heel smalle planken? Voor elke smaak zit er wel iets tussen.

Het comfort van een gietvloer

Hou je van een moderne en robuuste uitstraling, dan is de kunststof gietvloer de vloer voor jou.

Deze wordt steeds populairder omdat dit een veelzijdige vloer is die in elke ruimte mooi kan staan. Net als bij bovenstaande vloertypes is het ook bij deze vloer geen probleem om de vloer over vloerverwarming te leggen. Doordat het materiaal licht elastisch is, voelt het erg comfortabel aan. Ideaal voor kinderen die nog maar net lopen of die nog kruipen. De kunststof gietvloer is geschikt voor elke ruimte en zelfs voor de badkamer is er een speciale variant ontwikkeld die tegen vocht kan. Voor op de kinderkamer is deze vloer ook zeker een uitkomst, aangezien deze slijtvast is en eenvoudig en snel schoon te maken is. Alle kleuren zijn mogelijk, zodat je je leefruimte in een bepaalde sfeer kunt optimaliseren.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10