Home 5 Babykamer 5 Zo creëer je de juiste babykamer met een fijn klimaat

Zo creëer je de juiste babykamer met een fijn klimaat

Is er een baby opkomst? Dan is het creëren van een babykamer natuurlijk erg belangrijk. Je wilt als ouders dat de babykamer voorzien is van mooie en kwalitatief goede spullen. Maar hoe zorg je nou dat de babykamer een fijn klimaat krijgt zodat jullie de baby zorgeloos kunnen laten slapen. Je moet er toch niet aan denken dat jullie baby slaapt in een kamer waarbij de luchtvochtigheid te hoog is! Een te hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor vochtplekken, ongedierte en muffe geurtjes. Een luchtontvochtiger kan dit allemaal voorkomen. Deze zorgt ervoor dat overtollig vocht uit de lucht wordt verwijderd waardoor er een beter binnenklimaat ontstaat. Hoe een luchtontvochtiger werkt en waar je op moet letten bij de aanschaf lees je allemaal hier.

Hoe werkt een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger is een apparaat dat vocht uit de lucht kan halen. Een luchtontvochtiger ademt als het ware vochtige lucht in met behulp van een filter. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld vuil uit de lucht achterblijft in het filter. Het vuil gaat vervolgens door een verdamper die de lucht afkoelt en laat condenseren. De schoongemaakte vochtdeeltjes grijpen zich vast aan het koude oppervlak van de verdamper en een lekbak die onder de verdamper is geplaatst vangt ze daarna op. Als laatste wordt de koude lucht naar een condensor gevoerd waar de lucht weer op kamer temperatuur wordt gebracht. Als dit allemaal is gedaan wordt de lucht weer de kamer in gebracht. Eigenlijk kun je een luchtontvochtiger vergelijken met een airco. Het verschil met een airco en een luchtontvochtiger is dat een airco zorgt voor een andere temperatuur en een luchtontvochtiger zorgt alleen voor een aangenaam klimaat.

Waar moet je opletten bij een aanschaf van een luchtontvochtiger

Zodra je beslist hebt om een luchtontvochtiger aan te schaffen is het wel belangrijk dat je de beste luchtontvochtiger aanschaft. Waarschijnlijk zul je het liefst een kwalitatief goede luchtontvochtiger kopen omdat deze geplaatst wordt in de babykamer. Er is veel keus in luchtontvochtigers dus zal je je goed moeten inlezen en laten informeren. De prijzen van luchtontvochtigers kunnen sterk verschillen. Gemiddeld gezien variëren de prijzen tussen de 50 en 200 euro. Ga je voor topkwaliteit dan schieten de prijzen richting de 400 à 500 euro. Weeg dus af wat voor jullie belangrijk is. Zijn jullie van plan meer kinderen te nemen, dan is een duurzame koop misschien beter.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10