Home 5 Kinderen 5 Zo heb je ook met een tweede of derde kindje meer je handen vrij

Zo heb je ook met een tweede of derde kindje meer je handen vrij

Komt er gezinsuitbreiding dan betekent dat ook iets in de mobiliteit van je gezin. Oudere broertjes en zusjes verhuizen bijvoorbeeld op de fiets van het stuur naar het achterzitje. Of ze gaan zelf op een eigen fietsje mee. Omdat jij er nu eentje meer hebt om op te letten, is het belangrijk dat de oudste zoveel mogelijk de aandacht bij het fietsen kan houden en dat je veilig op pad kunt.

Tegelijk moet je nog meer spullen meenemen en wil je kind vaak ook zijn/haar spulletjes zelf meenemen. Naar school of naar sport of als ze ergens gaan spelen. Voor jou de beste tips om veiligheid in het oog te houden. Voor je kind maar ook voor jezelf.

Kies een rugzak

Rugzakken zijn super populair. En dat is niet voor niets. Het is namelijk een fijne maar ook veilige manier om spullen te vervoeren. Ook voor je kind dus. Met een rugtas hebben ze altijd beide handen vrij. Daarbij is het ook voor het kleinere lijfje een goede manier om gewicht te kunnen tillen.

Zorg wel voor de juiste maat van de tas. Een te grote rugzak zit niet goed op de rug van je kind waardoor die gaat schuiven en je kind afgeleid zal worden. Brede banden zorgen ervoor dat het niet op de e schouders knelt en comfortabel zit. Een naamplaatje is fijn zodat je de rugzak sneller terug hebt mocht jouw sloddervosje de tas ergens vergeten.

0-4 jaar

Kinderrugzakken zijn er in diverse maten, kleuren, designs en merken. Zo maken Studio Ditte en Kizroom prachtige ontwerpen voor de kleinste fietsertjes. Deze tassen passen goed qua formaat maar ook qua design bij de jongste telgen.

4-12 jaar

Voor de wat grotere kinderen zijn er meestal wat meer eisen. De rugzakken worden veelal gebruikt als schooltassen en moet dus naast mooi ook wat groter zijn zodat ze alles mee kunnen nemen. zijn de rugzakken van Eastpak natuurlijk altijd goed. Heb jij een trendy rugzak kind? Kijk dan eens naar de prachtige ontwerpen van Zebra. Mooie tassen die ook nog eens heel functioneel zijn.

Tieners

Worden je kinderen wat groter, dan gaat mode een steeds grotere rol spelen en willen ze vaker iets anders dan jij wil. Dragen vrienden en vriendinnen geen rugzak meer, grote kans dat jouw kind dat dan ook niet wil. Er bij horen is op deze leeftijd belangrij voor ze. Dus geef toe maar hou het wel veilig. Kies bijvoorbeeld voor een goede crossbody tas. Zo hebben ze toch hun handen vrij. Crossbody tassen worden cross gedragen, kies daarom een schouderband niet te lang is of goed verstelbaar. Ook de tas mag niet te groot zijn. Voor heel veel sportspullen zijn crossbody tassen natuurlijk niet geschikt maar voor naar vrienden of opa en oma, zijn er wel hele leuke hippe modellen die elke tiener aanspreken.

Houdt je kind van muziek? Kijk dan eens naar de BoomZac. Deze rugzakken hebben naast de verschillende unieke prints ook draadloze speakers. Waar je ook gaat, je kan genieten van je favoriete tunes. Hoe gaaf is dat? Wedden dat jij punten scoort?

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10