Home 5 Zonder categorie 5 Zo laat jij je baby groente en fruit eten

Zo laat jij je baby groente en fruit eten

De eerste paar maanden in het nog prille leventje van je baby eten of beter gezegd, drinken ze natuurlijk niets anders dan alleen maar melk. Vanaf een maand of 4 zal je merken dat ze voorzichtig wat vaste voeding gaat eten. Dit gebeurt uiteraard in combinatie met de fles- of borstvoeding en wordt stap voor stap uitgebreid. Het vaste voedsel wat ze krijgen, dat is uiteraard volledig gepureerd en zal vaak gaan om wat groente en fruit. Het beste is om vooral in het begin te kiezen voor één soort groente en ook één soort fruit. Op deze manier hebben we smaakpapillen te tijd om rustig te kunnen wennen aan de nieuwe ‘prikkels’ in de mond.

Begin niet te specifiek

Baby’s geven net als kinderen logischerwijs de voorkeur aan de wat zoetere groenten en fruit. Logisch, want dat vinden we natuurlijk zelf ook een stuk lekkerder. Vind je het lastig om zelf te kunnen bepalen wat je allemaal nodig hebt, dan kun je net als bij volwassenen ook gewoon een pakket aanschaffen. Waar je op maaltijdbox.nl een box voor volwassenen kunt bestellen, kan dit voor een baby natuurlijk ook. Wil je het wel helemaal zelf doen, dan zijn er natuurlijk allerlei verschillende soorten groente en fruit waaruit je kunt kiezen. Bij voorkeur is het verstandig om beginnen met fruit zoals een banaan of perzik. Een appel is uiteraard gezien de hardheid en ook de aanwezig schil niet verstandig om te doen. Als we kijken naar welke soorten groente geschikt zijn, dan is het verstandig te kiezen voor bijvoorbeeld wat gekookte worteltjes.

Eerst groente, dan fruit

Fruit is natuurlijk vele malen zoeter dan groente. Je kunt je dus wel voorstellen, dat wanneer jij direct begint met fruit, de kans klein is dat je baby ook groente gaat eten. Zorg er daarom dus voor, dat wanneer je het wilt combineren, je begint met de groente, zodat ze voor zichzelf een soort ‘beloning’ krijgen wanneer ze dit hebben opgegeten. Overigens kun nje er ook voor kiezen om er na enkele maanden wat vlees bij te doen, maar dat is volledig afhankelijk van je eigen kind. Net als dat bij volwassenen vegan eten bestellen met de veganbox van veganbox.nl, maar ook een kerstbox bestellen voor tijdens de feestdagen steeds populairder wordt, zien we ook dat er steeds meer ouders voor kiezen om hun kind een stuk minder vlees te geven, dan dat ze zelf vroeger altijd consumeerde.

Vergeet jezelf niet

Je kunt wel ontzettend veel moeite doen om je kindje groente en fruit te laten eten, maar vergeet uiteraard jezelf niet. Je zult namelijk merken, dat wanneer je het spelenderwijs doet en ook zelf een hapje neemt en laat zien hoe lekker of je het vindt, je kindje dit ook een stuk sneller zal doen. Kinderen spiegelen zich vooral in het begin enorm aan hun omgeving. Geef als ouders dus het goede voorbeeld, want je zult merken dat het dan allemaal een stukje makkelijker gaat bij je kind.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10