Home 5 Baby's 5 Geboortekaartje maken? Zo pak je het aan!

Geboortekaartje maken? Zo pak je het aan!

Nog heel even geduld en dan is het eindelijk zover! Je kleine bundeltje vreugde is bijna gearriveerd, en je bent klaar om het nieuws met de wereld te delen. Heb je er al over nagedacht hoe je dit aan gaat pakken? Het allerleukste is natuurlijk om een prachtig geboortekaartje te ontwerpen. In dit artikel geven we je graag wat fijne tips over hoe je dit het beste aanpakt!

Kies een leuke stijl

Hip, stoer, romantisch, lief – er zijn zóveel opties beschikbaar om jouw eigen geboortekaartje te maken. Het is vooral belangrijk dat jullie een geboortekaartje ontwerpen dat goed voelt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een kant-en-klaar ontwerp te kiezen en deze helemaal te stylen met jullie eigen favoriete kleuren of kies ervoor om zelf aan de slag te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van geboortekaartjes in de vorm van een hartje, olifantje of regenboog? Niks zoeter dan dat! Heb je een paar mooie ontwerpen uitgezocht? Bestel dan een proefdruk. Zo kun je het geboortekaartje alvast in het echt bekijken voordat deze op de mat ploft bij je lieve vrienden en familie. Hoe fijn is dat!

Wie is het zonnetje in huis?

De layout van een geboortekaartje ontwerpen is één, maar wie is straks eigenlijk de newborn in jullie kersverse gezinnetje? Denk aan de naam van de baby, datum en tijd van geboorte, gewicht en lengte. Het is natuurlijk fijn om alle belangrijke informatie te lezen. Ook kun je er bijvoorbeeld een mooie quote of gedichtje aan toevoegen. Vaak kun je al heel wat inspiratie op het internet vinden of ga zelf aan de slag met een mooi tekstje. Zolang het maar goed bij jullie past! Zijn jullie bijvoorbeeld gek op een bepaald nummer met een mooie lyric? Zet dan een paar zinnen van dit mooie nummer op het geboortekaartje. Hoe speciaal!

Een paar mooie foto’s

Last but not least! Maak wat mooie foto’s van jullie klein bundeltje vreugde. Zo maak je geboortekaartjes extra speciaal! Het personaliseert de aankondiging en legt dat kostbare moment vast waarop je baby’tje nog helemaal nieuw is. Bovendien is het een geweldige manier om je prachtige baby te laten zien aan vrienden en familie. En laten we eerlijk zijn, wie kijkt er niet graag naar babyfoto’s? Een foto toevoegen aan je geboortekaartje is een geweldige manier om het nog specialer te maken. Is je geboortekaartje helemaal ready-to-go? Vergeet dan niet voor een mooie envelop en sluitzegel te gaan. Een envelop met gouden inlay, een gepersonaliseerde hartjes sluitzegel – niks is te gek!

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10