Home 5 Babykamer 5 Hoe kies je de juiste babykamer?

Hoe kies je de juiste babykamer?

Wanneer je zwanger bent zit je natuurlijk helemaal op een roze wolk. Eén van de dingen die je dan het liefste zo snel mogelijk zou willen doen, is het inrichten van je babykamer. Maar waar let je nu eigenlijk allemaal op tijdens het inrichten? Het is uiteraard niet alleen belangrijk dat je babykamer mooi is, maar deze moet natuurlijk ook comfortabel en bovenal ook veilig zijn. Om je een idee te geven, hebben we een aantal praktische tips die je hierbij kunnen helpen.

Begin met oriënteren

Het inrichten van een babykamer is natuurlijk ontzettend spannend. Vooral wanneer het de eerste keer is komt er ontzettend veel op je af. Het is dan dus belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat je nu eigenlijk wilt. Het zou zonde zijn wanneer je later spijt krijgt van bijvoorbeeld een bepaald soort behang op de muur. Zorg er dus voor dat je begint met het maken van een moodboard. Hierop verzamel je alles wat jij mooi vindt, zodat je in één oogopslag kunt zien welke stijl er het meest bovenuit springt. Zo kun je verschillende stalen gebruiken voor het behang, maar ook de vloer en de gordijnen neem je hier in mee.

De meubels

Een babykamer gevat natuurlijk in tegenstelling tot onze eigen slaapkamer veel meer meubels. Naast een bedje heb je ook een kledingkast nodig en uiteraard een commode waarop jij je kleintje kunt aankleden en verschonen. Een ander handig meubelstuk is een stoel. Vooral wanneer je er ‘s nachts vaak uit moet voor het geven van de fles, is het vele malen fijner om dit op de kamer zelf te kunnen doen, dan dat je versuft rond loopt. Zo kunnen jij en je baby ontspannen zitten en kun je je baby na het geven van de fles net als het laten van een boertje weer in bed stoppen.

Het budget

Uiteraard is een kinderkamer een flinke uitgave. Zo moet je al snel denken aan een bedrag van tussen de 1000 en 1500 euro afhankelijk van wat jij mooi vindt. Het kan dus heel goed zijn dat je dit geld niet hebt. Dan kun je ervoor kiezen om alles tweedehands te halen, waar overigens ook niets mis mee is, maar behoort geld lenen voor een babykamer natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Vooral spullen zoals een matras dienen kwalitatief hoogwaardig te zijn, omdat je baby hier de nodige uurtjes op slaapt. Stel dus voor jezelf een bepaald budget op, zodat je weet waar je aan toe bent.

De aankleding

Naast alle prachtige meubels wil je de kamer van je baby natuurlijk ook aankleden met wat accessoires. Let hierbij wel op dat je het niet te druk maakt en vooral zorgt dat het niet binnen handbereik van je baby staat. Zo is een stroomkabel dicht bij het ledikantje natuurlijk ontzettend gevaarlijk. Niet voor niets is de veiligheid van je babykamer een ontzettend belangrijk aspect om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je baby wanneer ze wat ouder zijn, overal gemakkelijk bij kan.

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10