Home 5 Babykamer 5 Maak je baby of kinderkamer af met een leuk kleed

Maak je baby of kinderkamer af met een leuk kleed

Is er een baby opkomst en ben je bezig met inspiratie opdoen voor de babykamer? Of misschien ben je al wel bezig met de inrichting van de babykamer. Een babykamer vloerkleed is een hele mooie toevoeging aan de babykamer en het maakt de kamer echt af. Maar niet alleen voor de babykamer is een mooi vloerkleed ideaal, een kleed voor in de kinderkamer waar je kinderen op kunnen spelen mag ook niet ontbreken. Met een speelkleed kan je gerust je baby, dreumes, peuter of kleuter op het kleed laten spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de harde grond. Lees verder voor meer informatie over baby vloerkleden en speelkleden!

Speelkleden

Een speelkleed kinderkamer is meer dan alleen een vloerkleed. Er zijn namelijk speelkleden met prints erop waar je kinderen veel uren speelplezier mee kunnen beleven. Er zijn bijvoorbeeld speelkleden met een verkeers- of voetbalprint erop. En kleden met labyrinten en hinkelpaden zijn ook heel populair. De speelkleden zijn van comfortabel, warm en zacht materiaal gemaakt en daarnaast zijn ze ook nog eens goed te onderhouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de harde vloer of viezigheid wat erin blijft zitten. Hou je het liever wat rustiger in de kinderkamer? Dan kan je natuurlijk ook voor een kleed zonder print gaan, waar ze met hun eigen speelgoed en fantasie op kunnen spelen.

Babykamer vloerkleed

Een groot voordeel van een vloerkleed in de babykamer is dat je niet meteen aan een bepaalde stijl vastzit. Je kunt het kleed gemakkelijk verwisselen en de babykamer omtoveren tot een kinderkamer, of de stijl van de babykamer veranderen. Een warm en zacht vloerkleed is echt onmisbaar voor de babykamer zodat je baby hier op kan liggen en je er samen met hem of haar op kunt spelen. Wil je een extra zacht vloerkleed? Dan is een hoogpolig vloerkleed een goede keuze. Een ander voordeel van een kleed in de babykamer is dat het kleed gemakkelijk is schoon te maken. Mocht er een ongelukje op gebeuren, dan is dat geen probleem!

Deze kleden passen het best in jouw baby- of kinderkamer

Als (aanstaande) ouder heb je vast al wel gemerkt dat de keuze uit kleden voor de babykamer enorm is. Je kan er alle kanten mee op, van felle kleuren tot effen en minimalistische printen. Met een neutraal vloerkleed zit je altijd goed. Een populaire vorm is een rechthoekig vloerkleed, maar een rond vloerkleed is ook helemaal hip. Dit breekt de lijnen in de kamer en staat mooi bij de ledikant. Zoals net al is benoemd zijn er veel verschillende soorten speelkleden voor op de kinderkamer. Is jouw kind helemaal fan van auto’s? Dan is een auto speelkleed ideaal waarop hij of zij met speelgoed auto’s kan spelen. Heb je een echte kleine slimmerik? Dan zijn speelkleden met een labyrint print perfect voor hem of haar.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10