Home 5 Algemeen 5 Waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen?

Waar let je op bij de aanschaf van een kinderwagen?

Wanneer je een baby hebt gekregen, dan wil je natuurlijk dat het hem of haar aan helemaal niets ontbreekt. Zo is het uitzoeken van de babykamer natuurlijk ontzettend leuk om te doen, maar mag ook een kinderwagen absoluut niet ontbreken. Vooral niet in de eerste periode, waarin je ze natuurlijk zo min mogelijk wilt blootstellen aan vervelende bewegingen en kou wanneer het de tijd van het jaar is. Extra belangrijk dus dat je kiest voor een kinderwagen die niet alleen mooi is, maar ook zowel voor de baby alsook voor jezelf comfortabel is om mee te lopen. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Want waar let je eigenlijk allemaal op bij de aanschaf van een kinderwagen?

Het budget

Uiteraard wil je dat je kindje het beste van het beste krijgt. Toch geldt ook bij een kinderwagen dat je waarschijnlijk een bepaald budget hebt wat je maximaal wilt en misschien zelfs kunt uitgeven. Des te belangrijker dus om goed te kijken naar een kinderwagen die aan alle praktische eisen voldoet. Dat de kinderwagen optisch misschien iets anders oogt dan je op voorhand had gehoopt, dien je dan vervelend genoeg maar even voor lief te nemen. Het gaat immers om de veiligheid van je baby.

Het comfort

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten kinderwagens. Des te belangrijker dus dat je weet wat jij belangrijk vindt en ook waar je op moet letten. Zo kun je dus wel online een kinderwagen uitzoeken, maar of dat verstandig is, dat is een tweede. Bij een abonnement voor internet en televisie of het afsluiten van een nieuwe contract nadat je de prijzen voor gas en elektra via een energievergelijker hebt gecheckt is natuurlijk totaal iets anders. Het is dus ook verstandig een kinderwagen in de winkel uit te proberen. Niet alleen staan ze er prachtig opgesteld en kun je ze proberen, maar zijn er ook allerlei verschillende ondergronden waarop je kunt lopen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de kinderwagen tijdens de wandeling rijdt en aanvoelt. Heb je het gevoel dat je toch nog enige twijfel hebt, vraag dan gerust of je misschien buiten een extra rondje mag lopen. Het is namelijk een flinke uitgave, dan is het wel zo prettig dat de kinderwagen ook volledig voldoet aan de door jou gestelde eisen.

Hoe veilig is de kinderwagen?

Veiligheid gaat boven alles! Een baby is zo ontzettend kwetsbaar, dat je er natuurlijk alles aan wilt doen om je kleintje zo veilig mogelijk te kunnen vervoeren. Let daarbij dus ook op dat de kinderwagen voldoet aan de de Europese norm voor kinderwagens. Dit is een keurmerk die ook wel bekend staat onder de ‘EN 1888’. Belangrijk om op te letten is of de kinderwagen een dubbele inklap-beveiliging heeft, goede veren heeft om te kunnen dempen. De remmen goed zijn en op minimaal 2 wielen zit. Zorg er dus voor dat je deze zaken extra controleert bij de aanschaf en vraag anders ook gerust een medewerker in de winkel of ze je er wat meer over kunnen vertellen.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10