Home 5 Baby's 5 Zo bereid je je goed voor op de komst van je baby

Zo bereid je je goed voor op de komst van je baby

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Voor veel ouders is de voorbereiding op de komst van hun bundeltje geluk bijna net zo spannend als de dag van de geboorte zelf. Er zijn zoveel leuke dingen om je op voor te bereiden wanneer je een kleintje verwacht. Of het nu gaat om het schilderen van de kinderkamer, het winkelen voor babykleertjes, het maken van geboortekaartjes of het uitzoeken van de perfecte kinderwagen, er gaat niets boven de drukte die gepaard gaat met de voorbereidingen voor een newborn. Hier zijn een paar tips om je te helpen je voor te bereiden op de komst van je baby.

 

Een gezellige kinderkamer

Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt, is een gezellige ruimte creëren voor je kleintje. Als je de ruimte hebt, richt dan een kinderkamer in een rustig deel van je huis in. Kies rustgevende kleuren en zorg voor voldoende opbergruimte voor alle spullen van je baby. Leg een voorraad aan van benodigdheden als luiers en doekjes, zodat je op alles voorbereid bent. Misschien wil je ook investeren in een goede babyfoon, zodat je je kleintje in de gaten kunt houden terwijl hij of zij slaapt.

 

Geboortekaartjes maken

Geboortekaartjes maken voor pasgeborenen is zo leuk om te doen! Ze zijn een geweldige manier om het nieuws van je nieuwe aanwinst te delen met de liefste familie en vrienden. Of je nu kiest voor geboortekaartjes met een hippe velvet look, in botanische stijl of geboortekaartjes met jungle dieren, je mag helemaal doen wat goed voelt voor jullie. Hoe fijn is dat! Kies een bestaand ontwerp of ga zelf aan de slag met een lief thema. Voeg zelf illustraties, foto’s en afbeeldingen toe en maak een one-of-a-kind geboortekaartje!

 

Maak een geboorteplan

Zijn jullie geboortekaartjes voor een jongen ready-to-go? Super! Tijd voor de volgende stap. Het is een goed idee om met je partner te gaan zitten en je geboorteplan te bespreken voordat je naar het ziekenhuis gaat. Zo weet je zeker dat jullie allebei op één lijn zitten en weten wat je kunt verwachten tijdens de bevalling. Praat over zaken als pijnbestrijding, wie er bij je in de verloskamer zal zijn en welke steun je nodig hebt nadat jullie baby is geboren. Zo weet je dat je voorbereid bent op alles wat op je pad komt. Door wat tijd te nemen om met deze zaken rekening te houden, kun je je zelfverzekerd en klaar voelen voor wanneer je liefste baby de wereld binnenkomt. Geniet van deze bijzondere tijd en geniet van elk moment met je nieuwe bundeltje vreugde!

 

 

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10