Home 5 Algemeen 5 Zo maak je samen met je kind een sfeervol herfst huis

Zo maak je samen met je kind een sfeervol herfst huis

Samen knutselen is voor je kind even alle aandacht hebben. Dat is altijd goed. Niet altijd vind je alles wat ze maken leuk, maar met deze tips zijn jullie straks allebei trots op het herfsthuis.

Nu het nog lekker weer is maar de bomen hun blaadjes wel laten vallen, is het heerlijk om er samen op uit te trekken. En dan is dat direct een mooie voorbereiding voor het latere knutselen. Spreek met je kleintje af dat je gaat schatzoeken naar mooie gekleurde blaadjes, beukennootjes en misschien al dennenappels. Raap alles wat mooi en bruikbaar is. Zorg dat je een shopper meeneemt om alles te verzamelen. Want op wat je opraapt, kunnen natuurlijk kleine beestjes zitten en die wil je niet in je kinderwagen of luiertas. Je kind zelf de dingen laten verzamelen in zijn/haar herschel rugzak is ook leuk. Doe er dan vooraf wel even een plastic zak in.

Gelukshangertjes

Ken jij alleen de leuke beukennootpoppetjes van vroeger met de prikkers? Dan moet je deze gelukshangers eens proberen. Naast beukennootjes en eventueel verf, heb je kleine oogjes nodig die verkrijgbaar zijn bij een doe-het-zelf zaak of hobbywinkel. Maak aan de bovenkant in het beukennootje een klein oogje. Verf vooraf of daarna de nootjes in een mooie kleur en/of maak er een gezichtje op. Laten drogen en klaar is je poppetje. Naast dat je ze als hanger aan een ketting kunt dragen, zijn ze ook leuk als sleutelhanger of om aan een tas te hangen. Maak het dan af met een mooi lintje als extra detail.

Sfeer onderzetters

Met strijkkralen kun je mooie figuren maken maar je kunt ze ook gebruiken als onderzetters. Maak voor Sint figuurtjes als mijters of pietenmutsen en kies rond kerst voor sterren, cadeautjes of kerstbalvormen in zilver en goud. Wil je nog een stapje verder, maak ze dan wat groter als pannenonderzetter. Laat ze na het strijken afkoelen onder een dik boek zodat ze mooi recht worden.

Sfeerschalen maken

Als je blaadjes gaat rapen, raap er dan extra om er een mooie platte schaal mee te vullen. Leg er eikeltjes of dennenappels bij en zet er blokkaarsen of houdertjes met waxinelichtjes tussen. Mooi voor de donkere dagen. En komt kerst er aan, dan kun je met wit, zilver of goud de nootjes appels en blaadjes verven. Extra feestelijk maak je het door er daarna lijm op te spuiten en ze te bestrooien met  glitters.

Sfeervolle raamdecoratie

Voor grotere kinderen of voor jou is het leuk om je keuken in sfeer te krijgen met krijttekeningen op het raam. Je kunt kiezen voor nostalgische Hollandse huisjes of echt een sint verhaal. Ben je geen tekentalent, weet dan dat je met een kleurplaat heel ver komt. Plak de tekening aan de buitenkant van het raam en teken het aan de binnenkant doormiddel van overtrekken op het raam. Easy toch. En succes gegarandeerd. Kies je voor huisjes dan teken je er tegen kerst wat sneeuwvlokjes bij of spuit je er wat sneeuw op en ben je klaar voor de volgende fase.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10