Home 5 Babykamer 5 Zo richt je je babykamer mooi in

Zo richt je je babykamer mooi in

Denk je al na over het inrichten van de babykamer? Dan gaan er nu waarschijnlijk veel dingen door je hoofd. Je hebt misschien een beetje een idee van hoe het er uit moet komen te zien, maar hoe zorg je ervoor dat het één geheel wordt? En dat het geen rommeltje wordt met allerlei decoraties en onbelangrijke zaken? We geven je een paar tips om de babykamer mooi in te richten.

Houd het simpel

Houd het simpel in de babykamer. Het is hartstikke verleidelijk om veel spulletjes te kopen voor je baby, maar zoveel heb je echt niet nodig. Eigenlijk heb je alleen de meest essentiële spullen nodig. Een paar badlakens, babydekens, of katoenen beddengoed: je baby zal er prima op slapen. Natuurlijk kun je altijd je kamer nog aanvullen met een stoel, een wieg, een babymobiel en wat planken en schilderijen, maar zet er niet te veel decoratie in.

Je kunt de sfeer juist heel erg zoeken in kleur en in bijvoorbeeld de gordijnen. De kleuren die je kiest, zorgen voor zowel rust als sfeer in de babykamer. Maar ook hier geldt: houd het simpel.

Kleuren die bij elkaar passen

Voordat je begint aan verven, is het een goed idee alvast na te denken over de kleuren textiel die je gaat kiezen. Het is zonde om alvast gordijnen en tapijt uit te kiezen, en er dan achter te komen dat het eigenlijk niet past met de kleur verf die je op de muur doet, of het behang dat je hebt gekozen. Beslis eerst welke stoffen je wilt gebruiken en ga daarna pas op zoek naar verf of behang.

Veel toekomstige ouders zijn geneigd om de kamer knalroze of blauw te verven, maar eigenlijk kun je beter kijken naar een wat meer neutrale kleur. Zo houd je de kamer rustig en heb je meer mogelijkheden om het later nog aan te vullen.

Veiligheid boven alles

Kinderen houden van ontdekken. Zo klein als ze ook zijn. Je kind zal de babykamer als een grote wonderwereld zien, waarin veel avontuur te beleven valt. Daarom is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de veiligheid. Zorg ervoor dat alle medicijnen en zalven op een hoogte liggen waar jij bij kunt, maar de baby niet. Beveilig je stopcontacten met een kinderslot en rond scherpe punten af met siliconen beschermers.

Ook belangrijk: traphekjes en horren voor de ramen. Zo voorkom je ongelukken. Met goede lampen zorg je er ook voor meer veiligheid. Kies het liefst voor een lamp die goed blijft staan. Een instabiele vloerlamp is namelijk een gevaar op zich.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie

Bekijk de hele babynamen top 10